Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Op stap met de 'Wijk-Uit' PlusBus

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven is kosteloos.
Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of per post ontvangen.

Aanmelden en/of meer informatie
Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar BeverwijkvoorElkaar
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah, Sjoukje Slaager of Virginia Dwarka.

Geef bij de inschrijving aan:
- dat u een rollator of stok gebruikt.
- dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

De telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. Dit voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versoepelingen coronamaatregelen
- Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft
- Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen.
- De begeleider mag u, indien noodzakelijk, ondersteunen bij het in- en uitstappen.
- Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam en daarin het bedrag voor het uitstapje.
- Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd.
Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

Spelregels
- Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
- De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
- LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
- De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
- De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
- Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
- Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
- TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
- Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
- Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Woensdag 1 juni - Strandpaviljoen Noordzee
De chauffeur rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
Thuis ophalen tussen 11.15 - 12.00 uur
Thuisbrengen rond 15.30 uur
Kosten inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje: € 24,50

Donderdag 2 juni - Route Markermeer en bezoek Volendams museum
De chauffeur rijdt een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op het Markermeer. Tijdens de route stoppen we voor de lunch en een bezoek aan het Volendams Museum. Het museum heeft een vaste expositie over de Volendammer klederdracht en over historische interieurs. Ze hebben wisselende tentoonstellingen maar ook de vaste eye-catchers waaronder het Sigarenbandjesmuseum.
Thuis ophalen tussen 09.30- 10.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch en entree: € 37,50
Kosten met museumkaart: € 33,50

Dinsdag 7 juni - Muiderslot *
Bezoek het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland. Met middeleeuwse routes, een rondleiding door de Gouden Eeuw, een sfeervol slotplein met gezellig terras bij de Taveerne, prachtige historische tuinen, vestingwallen met picknicktafels en uitzicht over de Vecht en het IJmeer. Een unieke en historische plek voor een heerlijk dagje uit.
Houdt u er rekening mee dat de te bezoeken kamers in het kasteel zijn niet gelijkvloers, alle torens en verdiepingen zijn verbonden via trappen.
Thuis ophalen tussen 12.15 - 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree, rondleiding, 1 kopje koffie of thee met appeltaart: € 41,50
Kosten met museumkaart: € 27,00

Woensdag 8 juni - Bosmobiel Amsterdamse Bos
Vandaag een uitgebreide rit door het Amsterdamse Bos. U komt op bekende en onbekende plekken. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie. Wij rijden in elektrisch aangedreven wagens. Deze zijn open, maar wel overdekt, dus voor een spat regen deinzen wij niet terug. Gelukkig is het meestal goed weer! Wel is het verstandig om iets warms mee te nemen, zoals een extra vest of een plaid, als de middagtemperatuur onder de 20 graden is. Onder de bomen is het vaak een stuk frisser!
Thuis ophalen tussen 12.00 - 12.45 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief rit met Bosmobiel en 1 kopje koffie of thee met een gebakje: € 27,50

Donderdag 9 juni - Rondvaart Zaanse Schans
Ontdek de heldenrollen van onze Zaanse molens. Zonder deze ‘Hollandse helden’ had Nederland helemaal geen Gouden Eeuw en VOC gekend. Ook zo benieuwd naar het ware verhaal? Vaar daarom mee met deze unieke heldentocht en raak geïnspireerd en verwonderd door ons Zaanse Wereld Erfgoed. Leer de geheimen kennen van de molens tijdens de rondvaart van 45 minuten.
Thuis ophalen tussen 12.15 - 13.00 uur
Thuis brengen rond 16.15 uur
Kosten inclusief rondvaart en 1 kopje koffie of thee met appeltaart: € 34,50

Dinsdag 14 juni - Rondvaart over de Linge
Tijdens uw vaart stroomopwaarts over “De Linge” wordt u op de hoogte houden van hetgeen er te zien valt en passeert u de 14e eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een “spannende” passage van de "Nieuwe Hollandse Waterlinie" mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van Reigers, Ooievaars, IJsvogels en wilde ganzen. Na een van de vele bochten doemt opeens het Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween.
Thuis ophalen tussen 09.30 - 10.15 uur
Thuisbrengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief rondvaart en Betuws lunchbuffet: € 46,00

Woensdag 15 juni - Rondrit met de Zonnetrein Schoorl
In samenwerking met Staatbosbeheer rijdt de Zonnetrein door de Schoorlse duinen. De trein geeft u een prachtig uitzicht op de unieke plekken in het bos- en duingebied. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna. De rit duurt +/- 1,5 uur. Na de rit genieten we van een kopje koffie of thee met appelgebak.
Thuis ophalen tussen 11.15 - 12.00 uur
Thuisbrengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief rondrit Zonnetrein en 1 kopje koffie of thee met appelgebak: € 35,00

Donderdag 16 juni - Rondvaart Eilandspolder
De Eilandspolder ligt ingeklemd tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer. Dorpen in dit gebied zijn Graft, de Rijp, Oost- en Westgraftdijk, Noordeinde, Grootschermer, Driehuizen en Schermerhorn. De rondvaart duurt circa 1,5 uur. De rondvaartboot is een open boot.
Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap!
Thuis ophalen tussen 11.00 - 11.45 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief rondvaart en lunch: € 41,00

Dinsdag 21 juni - Zandsculpturen Garderen
Het thema is “Onze Vaderlandsche Geschiedenis". U hoeft zich niet te vervelen, want u staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. U waant u echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod.
Thuis ophalen tussen 10.00 - 10.45 uur
Thuisbrengen rond 17.30 uur
Kosten inclusief entree en lunch: € 49,50

Woensdag 22 juni - Grachtentocht Gouda
Een prachtige grachtentocht met de trekschuiten Jan Salie of Jan Kordaat door de monumentale binnenstad van Gouda. De tocht volgt de historische vaarroute door de stad die vanaf de vroege middeleeuwen de enige verbinding vormde voor de handel tussen Vlaanderen en Hollandse steden. De tocht wordt begeleid door de schipper met historische wetenswaardigheden en anekdotes.
Thuis ophalen tussen 11.15 - 12.00 uur
Thuis brengen rond 17.30 uur
Kosten inclusief lunch en rondvaart: € 44,00

Donderdag 23 juni - Jopie Huisman museum in Workum (Friesland)
Het museum is één van de populairste musea van het noorden en is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meester schilder Jopie Huisman. Liefde voor natuur, mededogen maar ook het onaanzienlijke waarde geven. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre. Voorafgaand aan het bezoek aan het museum gebruiken we de lunch bij Hotel Restaurant De Gulden Leeuw.
Thuis ophalen tussen 09.45 - 10.30 uur
Thuis brengen rond 18.00 uur
Kosten inclusief lunch en entree: € 52,00
Kosten met museumkaart: € 42,50

Dinsdag 28 juni - Rondvaart door historisch Delft
Delft is het beste te ontdekken en te aanschouwen vanaf haar eeuwenoude grachtengordel. Het ervaren team van schippers en gidsen laten u Delft graag zien en vertellen enthousiast over de schilderachtige stad. De vaderlandse geschiedenis, de prachtige oude binnenstad, Delfts Blauw, Oranjestad, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, de VOC en nog veel meer komen aan bod tijdens de rondvaart. Al varend door Delft geniet u van een lunch.
Thuis ophalen tussen 10.45 - 11.30 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief rondvaart en lunch: € 40,00

Woensdag 29 juni - Route Westeinder- en Kagerplassen
De Westeinderplas herbergt het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt. De streek rondom de Kagerplassen verbindt de oude akkerbouwpolders, de bollenstreek en Leiden. In de directe omgeving komt u deze drie cultuurhistorische werelden tegen in vele vormen zoals: de musea, bijzondere routes maar ook in de verkoop van streekproducten.
Thuis ophalen tussen 09.30 - 10.15. uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch: € 32,00

Donderdag 30 juni - Westfriese markt in Schagen (openingsdag)
Tijdens de openingsdag zijn tal van oude ambachten te bewonderen op de Nieuwstraat. Ook speelt er een handdraaiorgel in de Nieuwstraat. En vanaf 12.00 uur Tanen van zeilen, ganzenveer schrijven en een scharensliep uit 1935. Uitgebreide demonstraties kantklossen, maar ook de kaasmaker, touwslager en boekbinder zijn aanwezig en laten zien hoe vroeger werd gewerkt. Als extra festiviteit tijdens de openingsdag treedt er shantykoor het Scheepstuygh op. Ze zullen rond 12.30 uur optreden rond de Markt.
Thuis ophalen tussen 10.15 - 11.00 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 29,00