BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

LET OP: Contactpersoon: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

LET OP: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!


Dinsdag 4 juni - Dierenpark Landgoed
Hoenderdaell, een diervriendelijk natuurpark, waar dieren zowel in gevangenschap als in de vrije natuur leven. De dierenverblijven in het dierenpark staan te midden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren, vrij lopende ringstaartmaki’s op het apeneiland. De route door het park is 2,5 kilometer lang, maar langs de route staan bankjes.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,00 (inclusief entree en lunch).

Woensdag 5 juni - Route Markermeer en het Schooltje van Dik Trom
De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam. We lunchen in Oosthuizen en brengen een bezoek aan Het Schooltje van Dick Trom.
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,00 (inclusief entree en lunch).

Donderdag 6 juni - Muiderslot *
Met middeleeuwse routes, een rondleiding door de Gouden Eeuw, een sfeervol slotplein met gezellig terras bij de Taveerne, prachtige historische tuinen, vestingwallen met picknicktafels en uitzicht over de Vecht en het IJmeer. Houdt u er rekening mee dat de te bezoeken kamers in het kasteel zijn niet gelijkvloers, alle torens en verdiepingen zijn verbonden via trappen. Ook kunnen we een bezoek brengen aan de valkenier in de tent op het kanonbastion.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief entree, rondleiding en lunch).
Met museumkaart: € 24,50 (inclusief entree, rondleiding en lunch).

Dinsdag 11 juni - Lunch in Hotel New York en bezoek Euromast in Rotterdam *
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht.
U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 42,00 (inclusief lunch, entree en 1 kopje koffie of thee en 1 gebakje).

Woensdag 12 juni - Grachtentocht Gouda
Een prachtige rondvaart met de trekschuiten Jan Salie of Jan Kordaat door de monumentale binnenstad van Gouda. De tocht volgt de historische vaarroute door de stad die vanaf de vroege middeleeuwen de enige verbinding vormde voor de handel tussen Vlaanderen en Hollandse steden. De tocht wordt begeleid door de schipper met historische wetenswaardigheden en anekdotes. Indien mogelijk wordt er vooraf een bezoek gebracht aan de Kaasmarkt. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde opstap bij de boot.
U wordt opgehaald tussen 9.15 uur en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 39,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Donderdag 13 juni - Avifauna*
Vogelpark Avifauna is een dierenpark in Alphen aan den Rijn met de nadruk op vogels. De naam avifauna refereert aan het deel van het dierenrijk (fauna) dat bestaat uit vogels (Aves in het Latijn). Het park is het eerste en tevens een van de bekendste vogelparken ter wereld en heeft veel groen, vijvers en een restaurant. Stichting Vogelpark Avifauna zet zich in voor vogel- en natuurbescherming en staat garant voor een heerlijke dag tussen de dieren met vele activiteiten zoals Lori’s voeren in Lori landing en de unieke vogeldemonstraties.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 27,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met gebak).

Zondag 16 juni - Aalsmeer Flower Festival
Maak een heerlijk boottochtje tussen de locaties, schuif aan voor een creatieve activiteit, luister naar muziek of laat uzelf versieren met bloemen. De locatie De Historische Tuin is het tuinbouwmuseum van Aalsmeer. Hier vindt u kassen met prachtige oude bloemsoorten, een mini-veilingzaal, akkers met bijzondere planten en bomen en nog veel meer. De locatie Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen. Het museum is gevestigd in de voormalige waterkelder van Aalsmeer. Tijdens het festival zijn hier o.a. de tentoonstellingen ‘Bloemen van hoop’ en ‘De taal van bloemen’. Maar dat is niet alles, want de kunst in het museum wordt versterkt met prachtige bloemsierkunst. Op het buitenterrein zijn ook diverse activiteiten.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Dinsdag 18 juni - Texel inclusief lunch met uitzicht op zee
Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. Ze worden omringd door heel veel natuur.
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 43,50 (inclusief overtocht en lunch).

Woensdag 19 juni - Rondvaart over de Linge *
De vaste vertrekplaats ligt aan de rand van het oude centrum van de “Glasstad” Leerdam. Bij vertrek heeft u een schitterend uitzicht op de haven, de oude stadswallen en de Royal Leerdam Kristal fabrieken. Tijdens de rondvaart geniet u van een adembenemend stukje Nederland. Vanachter glas in de luxe binnen salons of in de zon met een frisse neus op de buitendekken ziet u zowel stroomop- of afwaarts vanuit Leerdam, het prachtige decor van de Linge aan u voorbij trekken. Terwijl de kapitein behendig aan het roer staat, komt u van alles te weten over de omgeving.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Donderdag 20 juni - De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de indrukwekkende Maeslantkering. Rotterdam en de haven zijn onafscheidelijk. En zonder de Nieuwe Waterweg hadden stad en haven nooit zo groot geworden. Daar waar de Nieuwe Waterweg de belangrijkste vaarweg is van het land, herbergt zij aan haar oevers ook 's werelds grootste beweegbare stormvloedkering. De Maeslantkering bij Hoek van Holland is het sluitstuk van de Deltawerken en beschermt zo'n 2 miljoen mensen in de regio Rotterdam-Rijnmond tot en met de Drechtsteden bij extreem hoogwater. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het Nederlandse watermanagementbeleid en kunt u de bouwwerken van dichtbij bewonderen.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten € 42,00 (entree, rondleiding en lunch).

Dinsdag 25 juni - Rondvaart Vecht met de Vuurlinie
De Vuurlinie ofwel, de Welkom-in-Weesp boot is een varend informatiehuis en laat u genieten van de Weesper trots ‘de Vecht’. Vanaf de steiger van café ’t Helletje vaart de Vuurlinie over de Vecht naar Fort Uitermeer. Hier kunt u een korte wandeling maken en na een half uur vertrekt de Vuurlinie weer naar Weesp. Tijdens de rondvaart komen we langs prachtige huizen, woonboten en historische gebouwen.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Woensdag 26 juni - Nieuwe route rondom de Westeinder- en Kagerplassen
De Westeinderplas herbergt het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt. De streek rondom de Kagerplassen verbindt de oude akkerbouwpolders, de bollenstreek en Leiden. In de directe omgeving komt u deze drie cultuurhistorische werelden tegen in vele vormen zoals: de musea, bijzondere routes maar ook de verkoop van streekproducten en bijvoorbeeld de rondwandeling op Kaag eiland. Dit eiland is een wereld op zich. Met de grote jachtbouwer van Lent maar ook de fraai gerestaureerde pittoreske bebouwing, karakteriseert het eiland het sterke contrast tussen de vele landschappen in dit gebied.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,00 (inclusief lunch).

Donderdag 27 juni - Lunch Hotel New York en Historische Tram lijn 10 Rotterdam
De Historische tram lijn 10 biedt een stadstour in een gerestaureerde, historische tram (lijn 10) uit de jaren ’30. De route voert langs alle toeristische trekpleisters zoals het nieuwe centraal station, de Markthal, de Euromast, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug, de Coolsingel en het prachtige oude westen en historisch Delfshaven.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 42,50 (inclusief lunch en tramrit).

Vrijdag 28 juni Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee