Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Op stap met de 'Wijk-Uit' PlusBus

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven is kosteloos.
Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of per post ontvangen.

Aanmelden en/of meer informatie
Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar BeverwijkvoorElkaar
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah, Yegana Rajabova, Sjoukje Slaager of Virginia Dwarka.

Geef bij de inschrijving aan:
- dat u een rollator of stok gebruikt.
- dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

De telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. Dit voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versoepelingen coronamaatregelen
- Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft
- Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen.
- De begeleider mag u, indien noodzakelijk, ondersteunen bij het in- en uitstappen.
- Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam en daarin het bedrag voor het uitstapje.
- Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd.
Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

Spelregels
- Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
- De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
- LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
- De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
- De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
- Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
- Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
- TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
- Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
- Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.


Dinsdag 2 augustus - Strandpaviljoen Noordzee
De chauffeur rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
Thuis ophalen tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.30 uur
Kosten inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje: € 24,50

Woensdag 3 augustus – Rondrit Zonnetrein Schoorl
In samenwerking met Staatbosbeheer rijdt de Zonnetrein door de Schoorlse duinen. De trein geeft u een prachtig uitzicht op de unieke plekken in het bos- en duingebied. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna. De rit duurt +/- 1,5 uur. Na de rit genieten we van een kopje koffie of thee met appelgebak.
Thuis ophalen tussen 11.15 en 12.00 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief rondrit en 1 kopje koffie of thee met appelgebak: € 35,00

Donderdag 4 augustus – Mini-museum & kapel Afie’s Nobelhuis
Het Nobelhuis is een mix van de Efteling, kabouterland en Alice in Wonderland in een museum vorm gegoten. Je hebt werkelijk ogen tekort om alles in je op te kunnen nemen. Afie is een bijzondere vrouw, ze heeft veel levenslust en humor en vertelt graag over haar “Nobelhuis”. Het museum ligt aan de rand van de duinen in Egmond-Binnen en heeft dus een zelfgebouwd mini-museum, kleine kapel, verschillende ateliers, een moestuin, boomgaard en kippenland. Bij slecht weer wordt dit uitstapje verplaatst.
Thuis ophalen tussen 12.45 en 13.30 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief rondleiding en 1 (fris)drankje: € 25,00

Dinsdag 9 augustus - Lunchen in Egmond aan Zee
Op de allermooiste locatie van Egmond aan Zee vindt u Restaurant Van Speijk. In de prachtige serre en vanuit het restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee.
Thuis ophalen tussen 11.00 en 11.45 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 27,00

Woensdag 10 augustus – Bosmobiel Amsterdamse Bos
Vandaag een uitgebreide rit door het Amsterdamse Bos. U komt op bekende en onbekende plekken. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie. Wij rijden in elektrisch aangedreven wagens. Deze zijn open, maar wel overdekt, dus voor een spat regen deinzen wij niet terug. Gelukkig is het meestal goed weer! Wel is het verstandig om iets warms mee te nemen, zoals een extra vest of een plaid, als de middagtemperatuur onder de 20 graden is. Onder de bomen is het vaak een stuk frisser!
Thuis ophalen tussen 12.00 en 12.45 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief rit met Bosmobiel en 1 kopje koffie of thee met gebak: € 27,50

Donderdag 11 augustus– Zeehondentocht vanuit Den Oever
Een ongeveer 2 uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door de havens van Den Oever, langs de spuisluizen (Stevinsluizen) aan het begin van de Afsluitdijk, waar tijdens laag water ±5000 Kuub (m³) per seconde zoet IJsselmeerwater in de Waddenzee wordt afgevoerd. Daarna varen wij langs de 'Losse Dam', waar een kolonie lepelaars broeden en langs de droogvallende zandbanken, waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken. Na ± een half uur komen we bij de zeehonden aan. U kunt deze zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed varen we weer naar de haven van Den Oever.
Thuis ophalen tussen 10.45 en 11.30 uur
Thuis brengen rond 17.30 uur
Kosten inclusief lunch en rondvaart: € 48,00

Dinsdag 16 augustus – Route Utrechtse Heuvelrug
Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.
Thuis ophalen tussen 09.00 en 09.45 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch: € 40,50

Woensdag 17 augustus – Rondvaart over de Linge
Tijdens uw vaart stroomopwaarts over “De Linge” wordt u op de hoogte houden van hetgeen er te zien valt en passeert u de 14e eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een “spannende” passage van de "Nieuwe Hollandse Waterlinie" mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen.De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van Reigers, Ooievaars, Ysvogels en wilde ganzen. Na een van de vele bochten doemt opeens het Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween.
Thuis ophalen tussen 9.30 en 10.15 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief rondvaart en Betuws lunchbuffet: € 46,00

Donderdag 18 augustus - Rondvaart door historisch Delft
Delft is het beste te ontdekken en te aanschouwen vanaf haar eeuwenoude grachtengordel. Het ervaren team van schippers en gidsen laten u Delft graag zien en vertellen enthousiast over de schilderachtige stad. De vaderlandse geschiedenis, de prachtige oude binnenstad, Delfts Blauw, Oranjestad, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, de VOC en nog veel meer komen aan bod tijdens de rondvaart. Voorafgaand aan de rondvaart lunchen we in de binnenstad.
Thuis ophalen tussen 10.30 en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch en rondvaart: € 45,00

Dinsdag 23 augustus – Route West Friesland
We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.
Thuis ophalen tussen 09.00 en 09.45 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 40,00

Woensdag 24 augustus - Strandvoertuig “de Vrijbuiter” in Noordwijk
Met het strandvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. We stappen om 12.15 uur in het strandvoertuig. Tijdens de rit laten wij u genieten van alles wat op en om het strand te zien is. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. Na de tocht van ongeveer 1 uur met het strandvoertuig gaan we lunchen bij ’t Boothuys.
Thuis ophalen tussen 10.15 en 11.00 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief strandtocht en lunch: € 40,00

Donderdag 25 augustus – Grachtentocht Gouda
Een prachtige grachtentocht met de trekschuiten Jan Salie of Jan Kordaat door de monumentale binnenstad van Gouda. De tocht volgt de historische vaarroute door de stad die vanaf de vroege middeleeuwen de enige verbinding vormde voor de handel tussen Vlaanderen en Hollandse steden. De tocht wordt begeleid door de schipper met historische wetenswaardigheden en anekdotes.
Thuis ophalen tussen 11.15 en 12.00 uur
Thuis brengen rond 17.30 uur
Kosten inclusief lunch en rondvaart: € 44,00

Woensdag 31 augustus - Bezoek aan de Euromast *
Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte. Voorafgaand aan het bezoek lunchen we in de buurt van de Euromast.
Thuis ophalen tussen 10.15 en 11.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 47,50