BeverwijkvoorElkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Op stap met de 'Wijk-Uit' PlusBus

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven is kosteloos.
Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of per post ontvangen.

Aanmelden en/of meer informatie
Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar BeverwijkvoorElkaar
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah, Sjoukje Slaager of Virginia Dwarka.

Geef bij de inschrijving aan:
- dat u een rollator of stok gebruikt.
- dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

De telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. Dit voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versoepelingen coronamaatregelen
- Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft
- Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen.
- De begeleider mag u, indien noodzakelijk, ondersteunen bij het in- en uitstappen.
- Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam en daarin het bedrag voor het uitstapje.
- Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd.
Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

Spelregels
- Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
- De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
- LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
- De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
- De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
- Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
- Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
- TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
- Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
- Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.


Dinsdag 4 oktober - Museum van de 20e eeuw *
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven?
Thuis ophalen tussen 12.30 en 13.15 uur.
Thuis brengen rond 17.15 uur.
Kosten inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak: € 32,00
Kosten met museumkaart: € 24,50

Woensdag 5 oktober - Strandpaviljoen Noordzee
De chauffeur rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
Thuis ophalen tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.30 uur
Kosten inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje: € 24,50

Donderdag 6 oktober – Rondvaart over de Linge (duur 3 uur)
We varen stroomopwaarts richting Acquoy met een passage door het smalle sluisje bij fort Asperen en daarmee een stukje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie of we varen richting Arkel langs prachtige natuurgebieden. De kapitein bepaalt de vaarrichting. Tijdens de vaart zal het lunchbuffet worden geopend. U wordt tafel voor tafel uitgenodigd en volgt de instructies van het personeel op. Na 1,5 uur keren we om en varen we langzaam terug naar Leerdam. I.v.m. reserveren van de rondvaart, kan er ingeschreven worden tot 28 september.
Thuis ophalen tussen 9.30 uur en 10.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief 3 uur durende rondvaart en Betuws lunchbuffet: € 49,00

Dinsdag 11 oktober - Route West Friesland
We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.
Thuis ophalen tussen 09.00 en 09.45 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 40,00

Woensdag 12 oktober – Diamantenfabriek Gassan Diamonds
GASSAN Diamonds is gevestigd in een prachtig gerestaureerde oorspronkelijk door stoom aangedreven diamantslijperij, gebouwd in 1879. Bezoekers kunnen de diamantslijpers hun ambacht zien uitoefenen, terwijl meertalige gidsen uitleggen waar diamanten worden gevonden en hoe ruwe diamanten tot oogverblindende briljanten worden getransformeerd. Losse geslepen diamanten worden getoond evenals een uitgebreide collectie juwelen. Hierna maken we op de terugweg gebruik van een kopje koffie of thee met appeltaart.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 16.15 uur
Kosten inclusief rondleiding en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom: € 20,00

Donderdag 13 oktober – Aviodrome
In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ ontdekt u alles over vliegen. U ziet er het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, stapt aan boord van een Boeing 747, vliegt zelf de wereld over in een flight simulator en u verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. In het filmtheater van Aviodrome is het alsof u werkelijk door de wolken vliegt. Soms voelt uw regendruppeltjes, dan weer mist en koude golfstromen. En af en toe ervaart u ook rook. Dat maakt het kijken naar de historische en avontuurlijke films extra spannend!
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten entree en 1 warme drank & appelflap of gevulde koek: € 38,00

Dinsdag 18 oktober – Dierenpark Amersfoort *
Zie de brilberen klimmen naar hoge boomtoppen, reis naar de savanne met giraffen en zebra’s en bezoek de reusachtige olifantenfamilie. Via een mysterieuze leeuwenkerker komt u bij de koning van de dieren. Verderop ziet u de pinguïns onder water zwemmen en duikt u op tussen de prairiehondjes. In het park lijkt het alsof u midden tussen de dieren staat. U hoeft hier namelijk niet netjes over de bezoekerspaden te lopen. Zo staat u zomaar op een neuslengte afstand van de tijger, hangt er een luiaard boven uw hoofd in een donkere jungle en komt een grote gier u tegemoet vliegen.
Thuis ophalen tussen 12.00 en 12.45 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree: € 38,00

Woensdag 19 oktober – Het nieuwe Molenmuseum
Wist u dat er vanaf de Gouden Eeuw in de Zaanstreek een waar industriepark van molens stond? Het waren er meer dan duizend! Ze produceerden papier, gort, verfstoffen, meel, specerijen, allerlei soorten oliën, planken en balken. Ontdek de belangrijke rol die de molens speelden in de ontwikkeling van Nederland vanaf de Gouden Eeuw. In het Molenmuseum gaat het over handel, cultuur en rijkdom, maar ook over hard werken, armoede en sociale ontwikkeling. Na het museumbezoek maken we gebruik van een kopje koffie of thee met appeltaart bij Café Brasserie Het Heerenhuis in Wijdewormer.
Thuis ophalen tussen 12.45 en 13.30 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart: € 29,00
Kosten met museumkaart: € 19,00

Donderdag 20 oktober – Kennemer Theater The Bluebirds
Deze waanzinnige zangeressen en songwriters brengen een ode aan de vrouw! In 2017 begonnen The BlueBirds als trio vanuit hun gezamenlijke liefde voor countrymuziek. Na een succesvolle eerste theatertour, zijn ze nu terug met de show Great Big World. Songs geïnspireerd door Indië en folkmuziek waarbij meerstemmigheid de boventoon voert. Dit album snijdt thema’s aan als vriendschap en rust vinden in de chaos van deze wereld.
Thuis ophalen tussen 18.45 en 19.30 uur
Thuis brengen rond 23.00 uur
Kosten inclusief entree, garderobe en pauzedrankje: € 35,50

Dinsdag 25 oktober - Bezoek aan de Euromast *
Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte. Voorafgaand aan het bezoek lunchen we in de buurt van de Euromast.
Thuis ophalen tussen 10.15 en 11.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 47,50

Woensdag 26 oktober – Siroopwafelfabriek
De Siroopwafelfabriek is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in hartje Gouda. Een bezoek aan de fabriek is een fantastische ervaring die u niet snel meer zult vergeten. Tijdens uw bezoek komt u meer te weten over het ontstaan van de Kamphuisen Siroopwafel, ziet u in de fabriek de siroopwafelbakkers aan het werk, kunt u in het hart van de oven kijken en zien hoe heden ten dage de siroopwafels worden gebakken. Daarna kan iedereen genieten van een ovenverse Kamphuisen Siroopwafel. Wij adviseren luchtige kleding te dragen tijdens de Experience en uw dikke trui thuis te laten. Het kan namelijk warm zijn in de Siroopwafelfabriek.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree, rondleiding, siroopwafel en 1 kopje koffie of thee met iets lekkers€ 34,00

Donderdag 27 oktober- Rondvaart Leiden
Tijdens de rondvaart komt u van alles te weten over de rijke geschiedenis van de stad Leiden. U bekijkt vanaf uw comfortabele stoel hoe de schitterende kleuren van Leiden veranderen in een middeleeuws schilderij. De historische stad Leiden werd gesticht in de 9e eeuw, en heeft buurten die door de eeuwen heen nauwelijks zijn veranderd. Met een audiogids luistert u naar de verhalen terwijl u geniet van de schitterende grachtenpanden, monumenten, musea en vanaf het unieke grachtenstelsel.
Thuis ophalen tussen 10.30 en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch en rondvaart: € 46,00