BeverwijkvoorElkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Welzijn Beverwijk levert met het organiseren van gezellige uitstapjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitstapjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht.

In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Eén van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitstapjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider.

De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Inschrijven en/of meer informatie
Inschrijven is kosteloos. Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of post ontvangen.

Geef bij de inschrijving aan
- of u wel of geen toestemming geeft voor het maken en gebruiken van foto's gemaakt tijdens de uitstapjes.
- als u een rollator of stok gebruikt.
- als u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig

Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar Welzijn Beverwijk
Telefoonnummer: 0251 22 22 22
U krijgt aan de telefoon: Ciska, Karla en Leny

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk,
emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdag 16 mei - Lunchcruise over de Linge
We varen stroomopwaarts richting Acquoy met een passage door het smalle sluisje bij fort Asperen en daarmee een stukje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie of we varen richting Arkel langs prachtige natuurgebieden. De kapitein bepaalt de vaarrichting. Tijdens de vaart zal het lunchbuffet worden geopend. U wordt tafel voor tafel uitgenodigd en volgt de instructies van het personeel op. Na 1,5 uur keren we om en varen we langzaam terug naar Leerdam.
Thuis ophalen tussen 8.45 uur en 9.30 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief 3 uur durende rondvaart en Betuws lunchbuffet: € 51,00

Woensdag 17 mei - Route Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is een mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers.
Thuis ophalen tussen 09.30 en 10.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 41,00

Dinsdag 23 mei - Strandpaviljoen Noordzee
De chauffeur rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
Thuis ophalen tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.30 uur
Kosten inclusief gebakken vis, friet, salade, 1 kopje koffie/thee of 1 frisdrankje: € 25,00

Woensdag 24 mei - Volendam-Marken
Uniek Volendam. Het haventje aan het IJsselmeer , De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden. De boottocht is niet zo maar een overtocht, het is een beleving! De overtocht van 30 minuten geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee. Marken, een prachtig schiereiland met zijn authentieke dorpje, zijn pittoreske huisjes, mooie terpen en beroemde vuurtoren. Voor dit uitstapje dient u goed ter been te zijn.
Thuis ophalen tussen 09.30 en 10.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief boottocht en lunch: € 51,50

Donderdag 25 mei - Toeristentrein en rondvaart Amersfoort
We beginnen met een rit met de toeristentrein door de historische binnenstad. Daarna maken we gebruik van de lunch en volgt de rondvaart. De route voert door de grachten: Kortegracht, Zuidsingel, Westsingel en Langegracht. De rondvaart brengt u langs o.a. de waterpoort Monnikendam, ’t Sprengel, het Huis met de Paarse Ruitjes en de Onze Lieve Vrouwetoren. Zo maakt u kennis met het schitterende, historische deel van de oude binnenstad en de geschiedenis ervan. Houdt u rekening met het feit dat het open boten zijn en ook met een lage instap en hoge opstap. Na de rondvaart gaan we met de toeristentrein weer terug naar de bus.
Thuis ophalen tussen 9.15 en 10.00 uur
Thuis brengen rond 16.45 uur
Kosten inclusief rondrit, rondvaart en lunch: € 54,00

Dinsdag 30 mei - Visje eten Kop van De Haven en het IJmuider Zee- en Havenmuseum
Eerst gaan we Fish en Chips eten bij de Kop van de haven en vervolgens bezoeken we het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Dit museum toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden, visserij en maritieme activiteiten zoals sleepvaart, reddings- en loodswezen en industrie in en rondom IJmuiden.
Thuis ophalen tussen 1130 en 12.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief Fish en Chips, 1 (fris) drankje en entree museum: € 31,00
Kosten met museumkaart: € 24,00

Woensdag 31 mei - Route richting Markermeer en bezoek Schooltje Dik Trom
Eerst rijden we via West Graftdijk en de Rijp naar de Beemster Eetkamer in Midden Beemster voor de lunch. Daarna bezoeken we het schooltje Dik Trom. Het schooltje heeft - net als vroeger - maar één klaslokaal. Door de oude schoolbanken, een potkachel, nostalgische schoolborden en klompen onder de kapstok, waant u zich in vroeger tijden. Hierna rijdt de chauffeur via vele mooie dorpen langs het Markermeer weer naar huis.
Thuis ophalen tussen 10.30 uur en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch en entree: € 38,00