BeverwijkvoorElkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Op stap met de 'Wijk-Uit' PlusBus

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven is kosteloos.
Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of per post ontvangen.

Aanmelden en/of meer informatie
Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar BeverwijkvoorElkaar
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah of Virginia Dwarka.

Geef bij de inschrijving aan:
- dat u een rollator of stok gebruikt.
- dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

De telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. Dit voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versoepelingen coronamaatregelen
- Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft
- Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen.
- De begeleider mag u, indien noodzakelijk, ondersteunen bij het in- en uitstappen.
- Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam en daarin het bedrag voor het uitstapje.
- Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd.
Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

Spelregels
- Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
- De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
- LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
- De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
- De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
- Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
- Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
- TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
- Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
- Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Zondag 8 januari - Kennemer Theater “The Ramblers”
The Ramblers verzorgen een feestelijk jubileumconcert. Het is het enige nog steeds spelende orkest uit de begintijd van ons omroepbestel. Er is ook een tentoonstelling te zien met oude foto’s .Met zangeres Janne Schra en zanger Ronald Douglas als speciale gasten. Zij brengen niet alleen de bekende nummers van The Ramblers, zoals ‘Wie is Loesje’, maar ook andere Nederlandstalige en Engelstalige klassiekers.
Thuis ophalen tussen 13.30 uur en 14.15 uur
Thuis brengen rond 16.45 uur
Kosten inclusief entree, garderobe en pauzedrankje: € 17,50

Dinsdag 10 januari – Museum van de 20e eeuw *
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven?
Thuis ophalen tussen 12.30 en 13.15 uur.
Thuis brengen rond 17.15 uur.
Kosten inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak: € 32,00
Kosten met museumkaart: € 24,50

Woensdag 11 januari – Lunch bij Gewoon in Wijk aan Zee
Gewoon is een eetgelegenheid als een huiskamer vol snuisterijen, brocante en oud bloemetjes servies. Hier gaan we genieten van “de Proeverijplank”, een plank met allerlei huisgemaakte warme en koude hapjes aangepast op het seizoen. Zoals onder andere een soepje, broodje met aioli, gevulde wraps, een carpaccio, salade, een yakitori kipspies, huisgemaakte saucijzenbroodjes, gratin of hartige muffins.
Thuis ophalen tussen 11.30 uur en 12.15 uur
Thuis brengen rond 15.15 uur
Kosten inclusief lunch: € 26,00

Donderdag 12 januari – A’DAM Lookout
A’DAM Lookout is een observatiedek met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad zien, de dynamische haven, het unieke polderlandschap en u kunt de beroemde grachten spotten die onderdeel zijn van de UNESCO werelderfgoedlijst. De interactieve tentoonstelling over de geschiedenis en cultuur van Amsterdam geeft achtergrond informatie bij wat u allemaal ziet vanaf de A’DAM Toren.
Thuis ophalen tussen 12.30 en 13.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart: € 35,00

Dinsdag 17 januari – Zandsculpturen in winterse sferen
Laat u zich meenemen in de winterse sferen bij de nieuwste uitbreiding van de tentoonstelling in de vorm van het sfeervolle winters dorp. Hier bakt de oude bakker zijn brood in de houtgestookte oven en kunt u zelf genieten van warme chocomelk, vuurkorven, oliebollen en glühwein, alles onder begeleiding van sfeervolle muziek. Breng een bezoekje aan het sneeuwlandschap en sta oog in oog met levensgrote ijsberen en pinguïns. Er zijn ook schitterende ijssculpturen te zien. Dagelijks vinden er demonstraties plaats door de beste carvers ter wereld. Het thema van de zandsculpturen is Onze Vaderlandse geschiedenis. U kunt zien hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en u wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm.
Thuis ophalen tussen 10.00 en 10.45 uur
Thuis brengen rond 17.30 uur
Kosten inclusief entree en lunch: € 49,50

Woensdag 18 januari – Strandpaviljoen Noordzee
De chauffeur rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
Thuis ophalen tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.30 uur
Kosten inclusief gebakken vis, friet, salade, 1 kopje koffie/thee of 1 frisdrankje: € 25,00

Donderdag 19 januari – Corpus *
Vlak bij de stad Leiden zit een roodbruine reus langs de snelweg. Het enorme lichaam zit vast aan een gebouw. Dit is CORPUS: een educatieve attractie waar u kunt zien hoe uw lichaam er van binnen uitziet en hoe het werkt. Het is geen gewone attractie, maar een educatieve attractie. U beleeft er iets leuks en u steekt er iets van op. U gaat het reuzenlichaam in en maakt een 'reis door de mens'. Corpus is maar beperkt toegankelijk met een rollator ( 1 per groep) Verder is het schemerig binnen, misschien ook goed om te weten.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree, 1 warme drank met appeltaart: € 38,50

Dinsdag 24 januari – Space Expo Noordwijk *
Space Expo is hét ruimtevaartmuseum van Nederland. U maakt een spannende ontdekkingstocht door het heelal en leert alles over ruimtemissies. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de échte Sojoez ruimtecapsule van André Kuipers, spring op de maan en ontdek de oudste objecten van ons zonnestelsel. Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kunt u lopen door een model van het International Space Station (ISS). Verder krijgt u antwoord op vragen als: Welke functie hebben satellieten? Hoe bouw je een ruimtemissie? Hoe slaapt, eet en leeft een astronaut?
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree, 1 kopje koffie of thee met appeltaart: € 30,00
Kosten met museumkaart: € 22,50

Woensdag 25 januari – Route West-Friesland
We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.
Thuis ophalen tussen 09.00 en 09.45 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 41,00

Donderdag 26 januari – Lunchproeverij Het Ruiterhuys
Het Ruiterhuys is gevestigd in een traditioneel gebouwde houten “schuur” met dikke eiken balken en gebinten. Het geheel is landelijk en stoer ingericht en heeft door de altijd brandende open haard een warme en uitnodigende sfeer. De lunchproeverij bestaat uit : wit en bruin boerenlandbrood, tataki van zalm, carpaccio met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, pesto en rucola, truffelkaas | geitenkaas manchego, spinata romana | serranoham, eiersalade, klein kroketje, kopje soep van het moment.
Thuis ophalen tussen 11.15 en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.15 uur
Kosten inclusief lunchproeverij: € 28,50

Dinsdag 31 januari – Fabrique des Lumières
U wordt in de Westergasfabriek meegevoerd in de bijzondere kunstwerken van Klimt en Hundertwasser. Het is een bewegende tentoonstelling vol licht en muziek. Na dit bezoek gaan we nog een kopje koffie of thee drinken met wat lekkers bij het Wapen van Zwanenburg. U moet voor dit uitje goed kunnen lopen, eventueel met rollator.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart: € 32,50