Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Op stap met de 'Wijk-Uit' PlusBus

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven is kosteloos.
Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of per post ontvangen.

Aanmelden en/of meer informatie
Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar BeverwijkvoorElkaar
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah, Yegana Rajabova, Sjoukje Slaager of Virginia Dwarka.

Geef bij de inschrijving aan:
- dat u een rollator of stok gebruikt.
- dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

De telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. Dit voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versoepelingen coronamaatregelen
- Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft
- Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen.
- De begeleider mag u, indien noodzakelijk, ondersteunen bij het in- en uitstappen.
- Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam en daarin het bedrag voor het uitstapje.
- Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd.
Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

Spelregels
- Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
- De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
- LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
- De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
- De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
- Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
- Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
- TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
- Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
- Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Dinsdag 28 juni - Rondvaart door historisch Delft
Delft is het beste te ontdekken en te aanschouwen vanaf haar eeuwenoude grachtengordel. Het ervaren team van schippers en gidsen laten u Delft graag zien en vertellen enthousiast over de schilderachtige stad. De vaderlandse geschiedenis, de prachtige oude binnenstad, Delfts Blauw, Oranjestad, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, de VOC en nog veel meer komen aan bod tijdens de rondvaart. Al varend door Delft geniet u van een lunch.

Thuis ophalen tussen 10.45 - 11.30 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief rondvaart en lunch: € 40,00

Woensdag 29 juni - Route Westeinder- en Kagerplassen
De Westeinderplas herbergt het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt. De streek rondom de Kagerplassen verbindt de oude akkerbouwpolders, de bollenstreek en Leiden. In de directe omgeving komt u deze drie cultuurhistorische werelden tegen in vele vormen zoals: de musea, bijzondere routes maar ook in de verkoop van streekproducten.
Thuis ophalen tussen 09.30 - 10.15. uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch: € 32,00

Donderdag 30 juni - Westfriese markt in Schagen (openingsdag)
Tijdens de openingsdag zijn tal van oude ambachten te bewonderen op de Nieuwstraat. Ook speelt er een handdraaiorgel in de Nieuwstraat. En vanaf 12.00 uur Tanen van zeilen, ganzenveer schrijven en een scharensliep uit 1935. Uitgebreide demonstraties kantklossen, maar ook de kaasmaker, touwslager en boekbinder zijn aanwezig en laten zien hoe vroeger werd gewerkt. Als extra festiviteit tijdens de openingsdag treedt er shantykoor het Scheepstuygh op. Ze zullen rond 12.30 uur optreden rond de Markt.
Thuis ophalen tussen 10.15 - 11.00 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 29,00

Dinsdag 5 juli - Route Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen.
Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is een mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers.
Thuis ophalen tussen 09.30 en 10.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch € 39,00

Woensdag 6 juli - Dierenpark Blanckendaell
Een dagje naar Dierenpark Van Blanckendaell. Het Van Blanckendaell dierenpark kenmerkt zich als een compacte en goed verzorgde dierentuin tussen Alkmaar en Schagen waarin zo’n 90 diersoorten hun plekje hebben gevonden, waaronder exotische vogels, diverse aapsoorten, kamelen, watoesi runderen, pelikanen, flamingo’s, pinguïns etc.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree en 2 kopjes koffie of thee met een plakje cake € 27,00

Donderdag 7 juli - Strandpaviljoen Noordzee
De chauffeur rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden.
Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
Thuis ophalen tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.30 uur
Kosten inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje: € 24,50

Dinsdag 12 juli - Texel
Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal.
Ze worden omringd door heel veel natuur.
Thuis ophalen tussen 09.00 en 09.45 uur
Thuis brengen rond 17.30 uur
Kosten inclusief overtocht en lunch € 47,00

Woensdag 13 juli - Rondvaart Haarlem
Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten we van appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom € 30,00

Donderdag 14 juli - Lunch bij Restaurant de Molenplas
Fraai gelegen in de weidse omgeving aan de Molenplas in Haarlem, treft u restaurant De Molenplas. Op deze toplocatie maken wij gebruik van de lunch.
Thuis ophalen tussen 11.15 en 12.00 uur
Thuis brengen rond 14.30 uur
Kosten inclusief lunch € 22,50

Dinsdag 19 juli - Zandsculpturen Garderen
Het thema is dit keer “Onze Vaderlandsche Geschiedenis. Tijdens de tentoonstelling hoeft u zich nooit te vervelen, want u staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen.
Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn gaat u terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, u waant u echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en ‘D-Day’, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod.
Thuis ophalen tussen 10.00 en 10.45 uur
Thuis brengen rond 17.30 uur
Kosten inclusief entree en lunch: € 49,50

Woensdag 20 juli - Madurodam *
Madurodam is een stad vol miniaturen, architectonische hoogstandjes, doe-dingen en leuke attracties. In de indoor attractie Nieuw Amsterdam gaat u terug in de tijd en beleeft u hoe de stad New York eruitzag in de 17e eeuw. Ook kunt u in de Statenzaal ontdekken hoe de basis wed gelegd voor het Nederland van nu.
Thuis ophalen tussen 10.45 en 11.30 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief entree en lunch € 48,50

Donderdag 21 juli - West Friese markt Schagen (dag van de klederdracht)
Vele delegaties uit het gehele land tonen de plaatselijke of regionale klederdracht o.a. uit Friesland, Groningen, Drenthe en Noord- en Zuid-Holland. Voor velen de kans om de klederdrachten van heel dichtbij te zien. Nergens in Nederland vindt een evenement van deze omvang plaats. De presentaties zijn op het podium bij de kerk en op het Slotplein. Beide locaties zijn buiten. Bij regen in de kerk en het Makado. De presentaties zijn van 12:00-14:00 uur. Dansgroepen 11.30-12.30 uur.
Thuis ophalen tussen 10.00 en 10.45 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch € 29,00

Dinsdag 26 juli - Rondvaart door historisch Delft
Delft is het beste te ontdekken en te aanschouwen vanaf haar eeuwenoude grachtengordel.
Het ervaren team van schippers en gidsen laten u Delft graag zien en vertellen enthousiast over de schilderachtige stad.
De vaderlandse geschiedenis, de prachtige oude binnenstad, Delfts Blauw, Oranjestad, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, de VOC en nog veel meer komen aan bod tijdens de rondvaart. Voorafgaand aan de rondvaart lunchen we in de binnenstad.
Thuis ophalen tussen 10.30 en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch en rondvaart € 45 00

Woensdag 27 juli - Spakenburgse Dagen
Beleef de cultuurhistorie tijdens de Spakenburgse Dagen! Een traditie die z’n bestaansrecht ruimschoots bevestigd heeft. De schilderachtige Oude Haven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters. Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Op de Spakenburgse Dagen zijn ook veel mannen en vooral veel kinderen weer in de dracht gestoken en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn!
Thuis ophalen tussen 09.30 en 10.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch € 33,00

Donderdag 28 juli - Route Utrechtse Heuvelrug
Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.
Thuis ophalen tussen 09.00 en 09.45 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch € 40,00