BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Joan Valerio en Kimberley Rosaria
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

LET OP: Contactpersoon: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

LET OP: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Dinsdag 26 maart - Route Utrechtse Heuvelrug

Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.
Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 ( inclusief lunch).

Woensdag 27 maart - Uitgebreid lunchbuffet bij Van der Valk Hotel Akersloot
Bij het lunchbuffet vindt u een grote diversiteit aan koude en warme gerechten, vers gebakken broodsoorten, diverse luxe vleeswaren, vers gemaakte salades, verschillende soorten rauwkost, dagelijks 6 wisselende warme gerechten, diverse eiergerechten, vers fruit en ter afsluiting heerlijke huisgemaakte desserts.
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,50 (inclusief lunchbuffet met koffie/thee/melk en vruchtensappen).

Donderdag 28 maart - Dierenpark Landgoed Hoenderdaell
Landgoed Hoenderdaell, een diervriendelijk natuurpark, waar dieren zowel in gevangenschap als in de vrije natuur leven. De dierenverblijven in het dierenpark staan te midden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren, vrij lopende ringstaartmaki’s op het apeneiland, je vindt het allemaal op dit landgoed. De route door het park is 2,5 kilometer lang, maar langs de route staan bankjes om op uit te rusten. Dit uitje gaat alleen door met een volle bus.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,00 (inclusief entree en lunch).

Dinsdag 2 april - Keukenhof *
Flower Power is het thema van Keukenhof in 2019. Bloemen inspireren mensen. In Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. Holland is wereldberoemd om de prachtige bloembollenvelden en alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren.U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief entree en “picknick” lunch).

Woensdag 3 april - Hermitage Tentoonstelling De Schatkamer
De Hermitage Amsterdam is 10 jaar jong. Reden voor een feest en een cadeautentoonstelling! Museumdirecteur prof. Piotrovsky maakte, eenmalig, voor Nederland een prachtige keuze uit de schatkamers van de Hermitage, met de oude collecties van de tsaren. Hij koos honderden kunstwerken, van grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Velazques, maar ook van kunst uit de prehistorie, uit het oude Egypte tot diep in China en Russische kunst. Zij vormen voor eventjes een ware schatkamer in de Hermitage Amsterdam, een encyclopedisch overzicht van de kunstgeschiedenis. Een unicum in Nederland, zoals geen enkel ander museum dat kan.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 19,50 (inclusief entree).

Donderdag 4 april - Siroopwafelfabriek Gouda
De Siroopwafelfabriek is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in hartje Gouda. Een bezoek aan de fabriek is een fantastische ervaring die u niet snel meer zult vergeten. Tijdens uw bezoek komt u meer te weten over het ontstaan van de Kamphuisen Siroopwafel, ziet u in de fabriek de siroopwafelbakkers aan het werk, kunt u in het hart van de oven kijken en zien hoe heden ten dage de siroopwafels worden gebakken. Daarna kan iedereen genieten van een ovenverse Kamphuisen Siroopwafel. Wij adviseren luchtige kleding te dragen tijdens de Experience en uw dikke trui thuis te laten. Het kan namelijk warm zijn in de Siroopwafelfabriek.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,00 (inclusief entree, rondleiding en 1 kopje koffie of thee met een siroopwafelgebakje).

Vrijdag 5 april - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Zaterdag 6 april PASSIONE ITALIANA- Petra Berger & Amici in het Kennemer Theater *
Beleef het betoverende Italië van Petra Berger. Petra Berger wijdt een heel programma aan Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Van Puccini tot Bocelli en van Caccini tot Cocciante, van de klassieker ‘O Mio Babbino Caro’ tot werk van Morricone. Ze wordt begeleid door Italiaanse musici, onder wie chef-kok Alessandro Neri, die gepassioneerd vertelt over de Italiaanse keuken.
U wordt opgehaald tussen 18.45 en 19.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 22.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe).

Dinsdag 9 april - Boemeltrein Tulpenland
Elk jaar organiseert Land van Fluwel in samenwerking met Bloeiend Zijpe ritten met de BloemBollenBoemel door de prachtige bloemenvelden. De rit in het treintje voert u door het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld. Tijdens de rit door de bloembollenvelden vertelt een gids u alles over de omgeving en de paradijselijke bloemenvelden. Met de boemel door de tulpenvelden valt u van de ene verbazing in de andere.
U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief rit boemeltrein en kopje koffie of thee met wat lekkers).

Woensdag 10 april - Rondrit met de Zonnetrein Schoorl
In samenwerking met Staatbosbeheer rijdt de Zonnetrein door de Schoorlse duinen. De trein geeft u een prachtig uitzicht op de unieke plekken in het bos- en duingebied. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna. De rit duurt +/- 1,5 uur. Na de rit genieten we van een kopje koffie of thee met appelgebak. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 11.15 en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 30,50 (inclusief rondrit en 1 kopje koffie of thee met appelgebak ).

Donderdag 11 april- Lunchconcert met aansluitend lunch in Muziekgebouw aan ’t IJ
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen toegankelijke 1 uur durende lunchconcerten in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ: een prachtige reeks om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Na het concert, rond 13.30 uur, wordt er geluncht in Grand Café 4’33 met een uniek uitzicht over ’t IJ.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,00 (inclusief concert en lunch).

Zaterdag 13 april - Bloemencorso Bollenstreek
Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Na de lunch bij “de Oude Tol” gaan we genieten van het Bloemencorso dat langs rijdt. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 27,00 (inclusief lunch).

Dinsdag 16 april - Tuincentrum Intratuin Heerhugowaard
Intratuin Heerhugowaard wordt in de volksmond ook wel De Groot en Slot genoemd. Hét tuincentrum op de grens van Alkmaar en Heerhugowaard , waar tuindromen beleefd worden en waar je heerlijk een kop koffie kunt drinken. Wensen op het gebied van groene sfeer en genieten in de tuin, in huis en de werkomgeving worden vervuld.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 9,50 (exclusief consumpties).

Woensdag 17 april- Keukenhof *
Flower Power is het thema van Keukenhof in 2019. Bloemen inspireren mensen. In Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. Holland is wereldberoemd om de prachtige bloembollenvelden en alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief entree en “picknick” lunch).

Donderdag 18 april- Route door Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief lunch).

Dinsdag 23 april - Lunchrondvaart Delft
Historisch Delft is het beste te ontdekken en te aanschouwen vanaf haar eeuwenoude grachtengordel. De schipper(s) en gids(en) laten u Delft graag zien en vertellen enthousiast over de schilderachtige stad. De vaderlandse geschiedenis, de prachtige oude binnenstad, Delfts Blauw, Oranjestad, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, Piet Hein en nog veel meer komt aan bod tijdens de rondvaart. De rondvaartboten zijn geschikt voor alle weersomstandigheden en kunnen met een volledig geopend of gesloten glazen dak varen. De boten zijn midden in het oude stadscentrum aangemeerd. Dit op korte loopafstand van alle toeristische attracties. De rondvaart vertrekt om 13.00 uur en duurt 45 minuten. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,50 (inclusief rondvaart en lunch aan boord).

Woensdag 24 april - Boemeltrein Tulpenland
Elk jaar organiseert Land van Fluwel in samenwerking met Bloeiend Zijpe ritten met de BloemBollenBoemel door de prachtige bloemenvelden. De rit in het treintje voert u door het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld. Tijdens de rit door de bloembollenvelden vertelt een gids u alles over de omgeving en de paradijselijke bloemenvelden. Met de boemel door de tulpenvelden valt u van de ene verbazing in de andere.
U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief rit boemeltrein en kopje koffie of thee met wat lekkers).

Donderdag 25 april - Lunch in Egmond aan Zee
Op de allermooiste locatie van Egmond aan Zee vindt u Restaurant Van Speijk. In de prachtige serre en vanuit het restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee. Geniet van dit uitzicht en de lunch. Eventueel kunt u nog even uitwaaien op de boulevard!
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief lunch).

Zondag 28 april - Rit met een historische tram vanuit Amsterdam
Op de eigen trambaan kunt u het gevoel van toen met de kennis van nu beleven. De verlaten spoorlijn, tussen het statige Haarlemmermeerstation in Amsterdam en het dorpje Bovenkerk bij Amstelveen, biedt de ruimte aan een unieke verzameling historische trams en voert u langs het Amsterdamse Bos en diverse Amstelveense heemparken. We stappen onderweg uit bij het Amsterdamse Bos om een kopje koffie of thee te nuttigen.
U moet rekening houden met een hoge in- en uitstap!
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties).

Maandag 29 april - Bloemendagen Anna Paulowna
In de hele polder kunt u ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen. Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat hier dus heel wat werk in zit! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,00 (inclusief lunch).

Dinsdag 30 april - Texel inclusief lunch met uitzicht op zee
Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. Ze worden omringd door heel veel natuur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 43,50 (inclusief overtocht en lunch).