Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Extreme weersomstandigheden
• Bij extreme weersomstandigheden lassen wij het uitstapje af. Wij nemen geen enkel risico.

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Dinsdag 3 december - Kerst in Tuincentrum de Oosteinde in Vijfhuizen
De meest bijzondere tijd van het jaar blijft toch wel kerst. We brengen tijd door met de meest belangrijke mensen in ons leven en we gaan uitgebreid tafelen. We genieten van het heerlijke eten, het fijne gezelschap en de uitbundige kerstsfeer in en om het huis met mooie lichtjes en sfeervolle versiering. In de aanloop naar kerst wordt het tuincentrum omgetoverd tot een sfeervol kerstparadijs. U kunt genieten van de gezelligheid en inspiratie opdoen voor het versieren van uw eigen huis & tuin.

U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 15,50 (inclusief 1 kopje koffie/thee en een gebakje).

Woensdag 4 december - Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij in Medemblik
Kom proeven van vroeger! In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van Sinterklaas lekkernijen en verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. Geniet van een heerlijk kopje koffie met vers gebakken koek, een leuke en leerzame rondleiding waarbij diverse bakkers demonstraties geven of steek zelf de handen uit de mouwen.
Voor dit uitstapje moet u trappen kunnen lopen.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met koek).
Met museumkaart: € 24,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een koek).

Donderdag 5 december - Hermitage: Juwelen schitteren aan het Russische Hof
Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. In deze tentoonstelling ziet u schitterende juwelen samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums. Deze werden gedragen door de high society aan het Russische hof in St-Petersburg.
U ontmoet zo de flamboyante keizerinnen Anna Elisabeth en Catharina de Grote maar ook de grootvorsten . tsarina’s en andere adellijke personen.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree).
Met museumkaart: € 19,00 (inclusief entree).

Zaterdag 7 december - Kennemer Theater: Acoustic Christmas met de 3 JS
De kerstshows van de 3JS zijn een begrip in theaterland. Met hun akoestische benadering van het kerstrepertoire van lang geleden en nu, weten ze het kerstgevoel te vangen zoals geen andere band dat kan. Aangevuld met piano, accordeon en basgitaar trekken ze ondertussen al 6 jaar lang de hele maand december door het land en vele theaterbezoekers weten het ondertussen: de Kerst kan pas beginnen als je deze show hebt gezien.
U wordt opgehaald tussen 19.00 en 19.45 uur.
We schatten in dat u rond 22.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,50 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe).

Dinsdag 10 december - Drijvende Kerstmarkt Leiden inclusief rondvaart
De Kerstmarkt in Leiden zorgt 12 dagen lang voor een sfeervolle binnenstad. Gelegen op het water van de Nieuwe Rijn is dit de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Net als in alle voorgaande jaren kunnen de bezoekers hier naar hartenlust winkelen onder het genot van een hapje, drankje en diverse liveoptredens. In combinatie met de nostalgische kermis en de drijvende ijsbaan wordt de historische binnenstad omgetoverd tot een complete winterbeleving! Wegens zijn unieke karakter is het ook de enige kerstmarkt waar een gezellige winterse rondvaart gemaakt kan worden onder het genot van een heerlijke glühwein of warme chocomelk.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Woensdag 11 december - Rondleiding Gassan Diamonds Amsterdam
Amsterdam staat al ruim 425 jaar bekend als ‘City of Diamonds’. In de diamant tour maakt een gids u wegwijs in de eeuwenoude kunst van het diamant slijpen. U krijgt inzicht in het bewerkingsproces van een ruwe diamant tot een oogverblindende briljant en leert alles over het bepalen van de kwaliteit en waarde van de edelstenen. Na de rondleiding drinken we een kopje koffie of thee met gebak.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief rondleiding, 1 kopje koffie of thee met gebak).

Donderdag 12 december - Museum Volkenkunde Leiden*
Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. In Museum Volkenkunde ontdekt u dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.15 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).
Met museumkaart: € 20,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Vrijdag 13 december - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 17 december - This is Holland *
Altijd al gedroomd om over Nederland te vliegen? Nu kan het!
Ervaar een unieke 5D Flight Experience over alle belangrijke bezienswaardigheden van Nederland. Vlieg als een vogel en laat u verrassen door de diversiteit, schoonheid en rijkdom van de Lage Landen. Een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land, waaronder de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grachten. Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren, lijkt het echt alsof u door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert. Voel de wind door uw haren terwijl u vlak over Nederlandse Werelderfgoederen vliegt. Bekijk de grachten, polders, tulpenvelden, Deltawerken en andere mooie plekken van Nederland. Personen met hart en/of bloedsomloop klachten en hoge bloeddruk mogen niet plaatsnemen in de Flight Experience. Na dit bezoek wordt er nog een kopje koffie of thee gedronken bij Koffie bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appeltaart).

Woensdag 18 december - Warme Winterweken Soest
Het enorme terrein van tuincentrum ’t Vaarderhoogt is uitgeruimd om plaats te maken voor een prachtig, nostalgisch winkeldorp in Anton Pieck stijl. Compleet met plein, kerk, fontein, molen en rijen bontgekleurde winkeltjes. Eén van de grote trekpleisters is de levende kerststal. Al tientallen jaren achtereen uitgeroepen tot de mooiste van Midden-Nederland. Het bouwwerk is van zichzelf al prachtig en de levende dieren er in werken als een magneet op jong en oud. Het Smulplein staat vol met winkeltjes die lekkere winterse versnaperingen verkopen; oliebollen, broodjes warme worst, poffertjes, bijzondere snacks, koffie, thee, soep en natuurlijk warme glühwein.
Op het Smulplein is ook het theaterpodium waarop artiesten, koren en bands optreden.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 21,00 (exclusief consumpties).

Donderdag 19 december - Lunchconcert in Muziekgebouw ‘t IJ met aansluitend lunch
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Muziekgebouw ’t IJ organiseert de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en Dutch Classical Talent.
Na afloop gaan we lunchen bij Koffie bij Kaatje in Halfweg.
Het lunchconcert is van 12.30-13.30 uur.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.

Dinsdag 7 januari - Museum van de 20e eeuw
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd?
Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 21,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).

Woensdag 8 januari - Rijksmuseum
Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester. Momenteel is er de tentoonstelling Rembrandt-Velasquez. Een tentoonstelling met topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje. Schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de unieke samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 12,00 (inclusief entree).

Donderdag 9 januari - Lunchconcert Muziekgebouw aan ’t IJ met aansluitend lunch
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Muziekgebouw ’t IJ organiseert de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en Dutch Classical Talent. Het lunchconcert is van 12.30-13.30 uur.
Na afloop gaan we lunchen bij Koffie bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief concert en late lunch).

Dinsdag 14 januari- Bezoek Nieuwe Kerk Delft
Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. In 2002 en 2004 nog, vonden drie leden van de Koninklijke Familie hier hun laatste rustplaats .Eventueel kan ook De Oude Kerk bezocht worden. De Oude Kerk wordt ook wel de Oude Jan of Scheve Jan genoemd. De kerk dateert uit 1246 en is de oudste kerk van Delft. Voorafgaand aan het bezoek van de Nieuwe Kerk wordt er eerst gebruik gemaakt van een lunch in Grand-Diner-Café ’t Boterhuis, ook gelegen aan de Markt.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree en lunch).

Woensdag 15 januari - Rondleiding Stadsarchief Amsterdam
Onder deskundige begeleiding wordt u rondgeleid door de monumentale stijlkamers met een koloniaal verleden en in de Schatkamer, de permanente tentoonstellingsruimte met Art Déco schilderingen op de muren en plafonds. Vele bouwkundige en decoratieve elementen in zowel het gebouw als het exterieur herinneren aan een boeiend verleden van Nederlands grootste bank. U bezoekt het historisch informatiecentrum, met alle informatie over Amsterdammers en hun stad. Na het bezoek gaan we koffie drinken bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,00 (inclusief entree, rondleiding en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Donderdag 16 januari - Fort Kijkduin met lunch aan zee
Het fort is in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd tussen 1811-1813 in opdracht van Napoleon.
Ambachtslieden uit Noord-Holland en honderden Spaanse krijgsgevangenen hebben in die periode aan het fort gewerkt. in 1996 vond de opening plaats van het gerestaureerde fort en het Noordzeeaquarium, dat in het ondergrondse gangenstelsel is gebouwd. Er is een 14-tal aquaria te vinden met verschillende thema's. Daarnaast is er zeezoogdieren-tentoonstelling met het skelet van een potvis. Het aquarium beschikt over een aantal 'aanraakbakken' met kustdieren als kleurrijke roggen, rode ponen en gladde haaien. Een glazen tunnel maakt dat bezoekers door het aquarium heen kunnen lopen. Het fort is geheel toegankelijk voor mensen met een rollator.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 39,50 (inclusief lunch, entree en rondleiding).

Vrijdag 17 januari - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 21 januari- Koninklijk Paleis Amsterdam *
Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw. Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 17,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 22 januari - Lunch Hotel New York en bezoek Euromast *
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte.
U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief lunch, entree en 1 kopje koffie of thee).

Donderdag 23 januariUitgebreid lunchbuffet bij Van der Valk Hotel Akersloot
Bij het lunchbuffet vindt u een grote diversiteit aan koude en warme gerechten, vers gebakken broodsoorten, diverse luxe vleeswaren, vers gemaakte salades, verschillende soorten rauwkost, dagelijks 6 wisselende warme gerechten, diverse eiergerechten, vers fruit en ter afsluiting heerlijke huisgemaakte desserts.
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,50 (inclusief lunchbuffet met koffie/thee/melk en vruchtensappen).

Dinsdag 28 januari- Hermitage - Juwelen schitteren aan het Russische Hof
Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. In deze tentoonstelling ziet u schitterende juwelen samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums. Deze werden gedragen door de high society aan het Russische hof in St-Petersburg. U ontmoet zo de flamboyante keizerinnen Anna Elisabeth en Catharina de Grote maar ook de grootvorsten . tsarina’s en andere adellijke personen.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 19,00 (inclusief entree).

Woensdag 29 januari - Miniworld Rotterdam *
Geniet van deze prachtige en adembenemende overdekte miniatuurwereld. Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van het "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. U ontdekt zo de vele opmerkelijke details en verhalen van deze unieke wereld. Voorafgaand aan dit bezoek gaan we lunchen.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,00 (inclusief lunch en entree).

Donderdag 30 januari - Nationaal Monument Oranjehotel Scheveningen
In dit herinneringscentrum hoort u de verhalen van mensen die hier opgesloten zaten. Er wordt verteld over het gevangenisleven en gevangenissysteem, maar ook over de bezetting, het verzet, de ontwrichting binnen families en de naoorlogse omgang met het verleden. In het hart van het Herinneringscentrum bevindt zich de authentieke Cel 601, een van de dodencellen. Deze cel werd direct na de oorlog in oorspronkelijke staat als stille getuige bewaard. Voorafgaand aan dit bezoek wordt er geluncht in Scheveningen.
U wordt opgehaald tussen 10.00en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,50 (inclusief lunch en entree).