Beverwijk voor Elkaar

BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

LET OP: Contactpersoon: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

LET OP: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Zondag 28 juli - Rondvaart met de boswachter door het Amsterdamse Bos

Hoe ziet het bos eruit vanaf het water? Het Amsterdamse Bos heeft een grote diversiteit aan dieren, planten en bomen. En natuurgebieden met verschillende karakters: een mozaïek van nat, droog, bos, grasland, riet en open water. Vertrek 14.00 uur. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur in een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap.

U wordt opgehaald tussen 12.00 uur en 12.45 uur

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 28,00 (inclusief rondvaart met uitleg boswachter)

Dinsdag 30 juli - Stoomtrein Katwijk-Leiden

Zodra u het station binnenstapt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Langs het perron staat een bijna 100 jaar oude stoomlocomotief met zijn antieke houten rijtuigen al op je te wachten. De conducteur blaast op zijn fluit, de stoker gooit nog een paar kolen op het vuur, en als de machinist aan de regulateur trekt, zet de locomotief zich puffend en sissend in beweging. Via het perron komt u in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. Bekijk daar de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven. De machinist lijkt elk moment terug te kunnen keren in zijn kantoortje; zijn jasje hangt er nog en ook de olielampen voor de locomotief staan al klaar. In het binnen museum tenslotte ontdekt u hoe stoom werkt en welke rol de stoomtrein in Nederland ooit had.

U wordt opgehaald tussen 12.00 en 12.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 26,00 (inclusief entree museum en stoomrit).

Woensdag 31 juli - Spakenburgse Dagen

Beleef de cultuurhistorie tijdens de Spakenburgse Dagen! Een traditie die z’n bestaansrecht ruimschoots bevestigd heeft. De schilderachtige Oude Haven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters. Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Op de Spakenburgse Dagen zijn ook veel mannen en vooral veel kinderen weer in de dracht gestoken en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn!

U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 36,50 (inclusief lunch).

Donderdag 1 augustus - Route Utrechtse Heuvelrug

Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.

U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 40,00 ( inclusief lunch).

Vrijdag 2 augustus - Het Varend Corso Westland

Het evenement, met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol, is een jaarlijks terugkerende vaartocht door Westland en omstreken. De deelnemers van het Varend Corso Westland weten de toeschouwers elk jaar te verwonderen met oogverblindende creaties. Dit jaar hoopt de organisatie op een nóg spectaculairder en nóg extravaganter corso. En dat moet zeker gaan lukken met het thema voor het Varend Corso Westland 2019: WOW!. Tientallen schuiten zijn schitterend opgemaakt en hebben elk een ander thema. Voorafgaand lunchen we bij Theetuin de Bongaard.

U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 31,00 (inclusief lunch).

Dinsdag 6 augustus - Nieuwe route rondom de Westeinder- en Kagerplassen

De Westeinderplas herbergt het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt. De streek rondom de Kagerplassen verbindt de oude akkerbouwpolders, de bollenstreek en Leiden. In de directe omgeving komt u deze drie cultuurhistorische werelden tegen in vele vormen zoals: de musea, bijzondere routes maar ook in de verkoop van streekproducten.

U wordt opgehaald tussen 9.30 en 10.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 31,00 (inclusief lunch).

Woensdag 7 augustus - Lunch Hotel New York en Historische Tram lijn 10 Rotterdam

De Historische tram lijn 10 biedt een stadstour in een gerestaureerde, historische tram (lijn 10) uit de jaren ’30. De route voert langs toeristische trekpleisters zoals het nieuwe centraal station, de kunsthal, de Euromast, Museumpark, Blaak en het prachtige oude westen en historisch Delfshaven.

U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 43,50 (inclusief lunch en tramrit).

Donderdag 8 augustus - Stoomtrein Katwijk-Leiden

Zodra u het station binnenstapt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Langs het perron staat een bijna 100 jaar oude stoomlocomotief met zijn antieke houten rijtuigen al op je te wachten. De conducteur blaast op zijn fluit, de stoker gooit nog een paar kolen op het vuur, en als de machinist aan de regulateur trekt, zet de locomotief zich puffend en sissend in beweging. Via het perron komt u in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. Bekijk daar de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven. De machinist lijkt elk moment terug te kunnen keren in zijn kantoortje; zijn jasje hangt er nog en ook de olielampen voor de locomotief staan al klaar. In het binnen museum tenslotte ontdekt u hoe stoom werkt en welke rol de stoomtrein in Nederland ooit had.

U wordt opgehaald tussen 12.00 en 12.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 26,00 (inclusief entree museum en stoomrit).

Dinsdag 13 augustus - Route Gooi en Vechtstreek

Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen.

U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 34,50 (inclusief lunch).

Woensdag 14 augustus - Zeehondentocht vanuit Den Oever

Een ± 2½ uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door de havens van Den Oever, langs de spui-sluizen aan het begin van de Afsluitdijk, waar tijdens laag water ± 5000 m3 per seconde zoet IJsselmeer water in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!. Daarna varen wij langs de Losse Dam, waar een kolonie lepelaars broeden en langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.

Na ± een half uur komen we bij de zeehonden aan. U kunt deze zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed varen we weer naar de haven van Den Oever. Voorafgaand aan de vaartocht wordt er vis gegeten bij Viscentre ’t Wad, een visrestaurant waar je de lekkerste vis kunt eten. Vanuit het restaurant kijkt u uit op de levendige haven met vissersboten.

U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 18.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 43,50 (inclusief lunch en 2 ½ durende rondvaart).

Donderdag 15 augustus - Betuwe rondvaart *

Tijdens uw vaart stroomopwaarts over “De Linge” passeert u de 14e -eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een “spannende” passage van de "Nieuwe Hollandse Waterlinie" mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen. Na een van de vele bochten doemt opeens het Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween.

U wordt opgehaald tussen 9.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 40,00 (inclusief rondvaart en buffet lunch aan boord).

Dinsdag 20 augustus - Rembrandthuis

Museum Het Rembrandthuis vertelt het verhaal van de veelzijdige Rembrandt. Hij staat vooral bekend als kunstenaar, de maker van tientallen zelfportretten, intrigerende tronies, meeslepende historiestukken en overtuigende portretten. Maar Rembrandt was veel meer dan een getalenteerd schilder, etser en tekenaar. In het museum leer je ook Rembrandt de mens, de leermeester, de verzamelaar, de ondernemer en de Amsterdammer kennen. Het monumentale pand aan de Jodenbreestraat heeft zelf ook een rijke geschiedenis, als de plek waar Rembrandt bijna twintig jaar lang heeft gewoond en zijn meesterwerken heeft gemaakt. Het museum is gedeeltelijk toegankelijk voor mindervaliden.

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 28,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Met museumkaart: € 15,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Woensdag 21 augustus - Rondrit zonnetrein Schoorl

In samenwerking met Staatbosbeheer rijdt de Zonnetrein door de Schoorlse duinen. De trein geeft u een prachtig uitzicht op de unieke plekken in het bos- en duingebied. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna. De rit duurt +/- 1,5 uur. Na de rit genieten we van een kopje koffie of thee met appelgebak. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!

U wordt opgehaald tussen 11.15 en 12.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 30,50 (inclusief rondrit en 1 kopje koffie of thee met appelgebak ).

Donderdag 22 augustus - Grachtentocht Gouda

Een prachtige rondvaart met de trekschuiten Jan Salie of Jan Kordaat door de monumentale binnenstad van Gouda. De tocht volgt de historische vaarroute door de stad die vanaf de vroege middeleeuwen de enige verbinding vormde voor de handel tussen Vlaanderen en Hollandse steden. De tocht wordt begeleid door de schipper met historische wetenswaardigheden en anekdotes. Indien mogelijk wordt er vooraf een bezoek gebracht aan de Kaasmarkt. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde opstap bij de boot.

U wordt opgehaald tussen 9.15 uur en 10.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 39,50 (inclusief lunch en rondvaart).

Vrijdag 23 augustus - Strandpaviljoen Noordzee

De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.

U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 27 augustus - Texel inclusief lunch met uitzicht op zee

Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. Ze worden omringd door heel veel natuur.

U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 43,50 (inclusief overtocht en lunch)

Woensdag 28 augustus - Lunch in Hotel New York en havenrondvaart Spido *

Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 40,00 (inclusief lunch en rondvaart)

Donderdag 29 augustus - Zuiderzeemuseum *

Het Buitenmuseum: Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis, kijk mee bij de smid en help mee met de oude ambachten. Bekijk ook de hedendaagse designpresentaties die zijn geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Het Binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Verschillende tentoonstellingen tonen de collectie vanuit een hedendaags oogpunt. Ga mee met de Reis rondom de Zuiderzee en ervaar zelf het leven aan de voormalige binnenzee.

Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn!

U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 39,00 (inclusief entree en lunch).

Met museumkaart: € 31,00 (inclusief entree en lunch).