BeverwijkvoorElkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Op stap met de 'Wijk-Uit' PlusBus

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven is kosteloos.
Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of per post ontvangen.

Aanmelden en/of meer informatie
Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar BeverwijkvoorElkaar
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah of Virginia Dwarka.

Geef bij de inschrijving aan:
- dat u een rollator of stok gebruikt.
- dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

De telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. Dit voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versoepelingen coronamaatregelen
- Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft
- Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen.
- De begeleider mag u, indien noodzakelijk, ondersteunen bij het in- en uitstappen.
- Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam en daarin het bedrag voor het uitstapje.
- Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd.
Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

Spelregels
- Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
- De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
- LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
- De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
- De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
- Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
- Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
- TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
- Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
- Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Donderdag 1 december - Lunchen in Egmond aan Zee
Op de allermooiste locatie van Egmond aan Zee vindt u Restaurant Van Speijk. In de prachtige serre en vanuit het restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee.
Thuis ophalen tussen 11.00 en 11.45 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch € 27,00

Dinsdag 6 december- Museon-Omniversum *
Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag.De film die vertoond wordt is Wild Canada. Het Great Bear Rainforest vormt de thuisbasis voor zowel grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook voor de zeldzame Spirit beer. We zien hoe een moederbeer zoekt naar voedsel, waarbij ze competitie heeft van zwarte beren en wolven. Zalmen zwemmen stroomopwaarts en proberen uit de klauwen van de hongerige beren te blijven. Adelaars kijken ons in volle vlucht recht in de ogen. In de oceaan zwemmen en springen otters, zeeleeuwen en bultruggen vrolijk rond. Na de film kan eventueel het Museon nog bezocht worden met een foto-expositie van de winnaars van de Groene Camera 2022.
Thuis ophalen tussen 10.00 en 10.45 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch en film € 43,50
Kosten met museumkaart € 35,50

Woensdag 7 december – Kerstshow Tuincentrum Osdorp
In de grootste kerstshow van Amsterdam vindt u dit jaar een combinatie van klassieke en moderne kerstthema’s die weer rijkelijk zijn uitgestald. In zes verschillende kerstthema’s neemt Tuincentrum Osdorp u mee, van Christmas Naturals en Royal Chistmas naar So this is Christmas en Pretty Pink om vervolgens af te sluiten met Together Again en La vie en Rose! Naast de mooiste kerstartikelen zullen zij u tevens verrassen met de laatste sfeer- en interieurideeën voor het najaar en de winter van 2022.
Thuis ophalen tussen 12.45 en 13.30 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten € 11,50

Donderdag 8 december – Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik
Kom proeven van vroeger! In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. Geniet van een heerlijk kopje koffie met vers gebakken koek, een leuke en leerzame rondleiding waarbij diverse bakkers demonstraties geven of steek zelf de handen uit de mouwen.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree, rondleiding en 1 kopje koffie of thee met koek € 29,00
Kosten met museumkaart € 20,50

Dinsdag 13 december – Kerststallen museum-boerderij Anloup
De museum-boerderij staat nu volledig in het teken van kerst. Het museum heeft ongeveer 350 stalletjes verzameld, die afkomstig zijn uit allerlei werelddelen en elk geeft een eigen draai aan het kerstverhaal.
Thuis ophalen tussen 12.30 en 13.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief entree, rondleiding en 1 kopje koffie of thee met appeltaart € 22,00

Woensdag 14 december – Lunch bij Bistro ‘t Schippersrijk
Bistro ’t Schippersrijk is een restaurant wat na vele jaren is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het ligt direct aan het Uitgeestermeer , waar u een mooi uitzicht heeft over het meer. Hier gaan we genieten van een heerlijke lunch in kerstsfeer.
Thuis ophalen tussen 11.30 en 12.15 uur
Thuis brengen rond 15.00 uur
Kosten inclusief lunch en 1 kopje koffie of thee of frisdrank € 23,50

Donderdag 15 december – Royal Christmas Fair in Den Haag
De Royal Christmas Fair is gesitueerd in het historisch hart van Den Haag. Aan het Lange Voorhout vindt u meer dan honderd kersthuisjes en duizenden lichtjes. Daarnaast zijn er tal van georganiseerde activiteiten voor jong en oud op deze kerstmarkt. Een dagje naar de mooiste kerstmarkt van Nederland is zo een geweldig dagje uit.
Thuis ophalen tussen 10.30 uur en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.15 uur
Kosten € 20,00 exclusief consumpties

Dinsdag 20 december – Kerststallenroute De Weg van het Licht in Baarn
Rond Kerst 2022 wordt voor het 27ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In 314 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, kinderkerststallen, wandkleden, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt. Voorafgaand aan het rijden van de route wordt de lunch genuttigd bij Grand Café Kerkbrink in Baarn.
Thuis ophalen tussen 10.30 en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch € 33,00

Donderdag 22 december – Strandpaviljoen Noordzee
De chauffeur rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
Thuis ophalen tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.30 uur
Kosten inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje: € 24,50