Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah, Sjoukje Slaager, Virginia Dwarka en Marian Snijders.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk

Protocol volgens het RIVM waar we ons nog steeds aan moeten houden
Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft

 • Voor de zekerheid wordt u voordat u op pad gaat gebeld door een baliemedewerker voor een gezondheid check
 • Probeer zo veel mogelijk 1,5 meter afstand tot de anderen te houden
 • In de bus moet u een mondkapje dragen en u wordt verzocht deze zelf mee te nemen
 • Vóór het instappen het mondkapje opzetten. Dit is verplicht omdat u in de bus geen 1,5 meter afstand kunt houden tot de anderen. Houd het mondkapje op!
 • Voordat u de bus instapt krijgt u van de begeleider wat desinfectans om uw handen te ontsmetten
 • Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen
 • De vrijwilligers mogen u niet helpen, ook niet bij het instappen
 • Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam erop en daarin het bedrag voor het uitstapje
 • Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd
 • Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 13.00 uur

 • Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
 • De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
 • LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
 • De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
 • De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen. (zie ook het Protocol)
 • Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.

Extreme weersomstandigheden
Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.

Annuleren uitstapjes
Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
Geef bij inschrijving aan:

 • Als u een rollator of stok gebruikt
 • Een andere beperking heeft

Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Vanaf zaterdag 25 september 2021 is een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te komen in onder meer horeca, theater en museum. Het coronabewijs kunt u als QR-code met de CoronaCheck-app op uw telefoon laten zien of u kunt een papieren coronatoegangsbewijs gebruiken.

Vrijdag 26 november - Kennemer Theater Tineke Schouten “Dubbel” (try-out) *

Al vierentwintig shows toonde Tineke ons allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. En nu voor deze 25ste jubileumshow kan ze niet wachten om jullie weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. Het leven moet van tijd tot tijd wel gevierd worden. Aanvang 20.15 uur.
U wordt opgehaald tussen 18.45 en 19.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 23.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 33,50 (inclusief entree, garderobe en pauzedrankje).

Dinsdag 30 november - Rijksmuseum *
Dat het Rijksmuseum tot de beroemdste musea van de wereld behoort, komt vooral door de faam van de meesterwerken uit de collectie. Het Zelfportret van Van Gogh, Het Straatje van Vermeer, het huishouden van Jan Steen en de Nachtwacht van Rembrandt. Maar ook het werk van Breitner en het Aziatisch Paviljoen zorgen ervoor dat het Rijksmuseum tot de verbeelding blijft spreken.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 30,00 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 14,00 (inclusief entree).

Woensdag 1 december - Kerstmarkt Tuincentrum Global Garden
Dit jaar heeft het tuincentrum groter uitgepakt dan ooit. De Kerstshow is in verschillende zalen gecreëerd met allemaal hun eigen thema. Zo loop je binnen in het echte witte winter wonderland. Heer handen IJspegels met veel snel en daarnaast staan er vele ijsberen en pinguïns in de mooi versierde entree. Naast deze entree zijn er veel tentoonstellingen gemaakt voor diverse variaties voor kerstboomdecoraties, mogelijkheden om de kersttafel te dekken en om je gehele huis te versieren.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 12,50 (exclusief consumpties).

Donderdag 2 december - Omniversum *
Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm. Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn. De film die vertoond wordt is Antarctica. Antarctica is een mysterieus land. Afgelegen, vijandig, en vrijwel onbewoond. Het is de koudste, droogste en winderigste plek op aarde, omringd door de ruwste oceanen. Er kan bijna niets op deze plek leven, maar toch gedijen hier vreemde en wonderlijke wezens in grote getalen. En het meest opmerkelijke: wat hier gebeurt heeft invloed op ons allemaal.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 42,00 (inclusief lunch en film).

Dinsdag 7 december - Kerststallen in Museumboerderij “de Anloup”
West-Friese stolpboerderij van Annie en Teun Steur, waar het goed toeven is in de oude tijd. Hier vindt u vele voorwerpen en voorbeelden uit het verleden en in december staan er meer dan 350 kerststallen tentoongesteld uit alle windstreken.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 23,50 ( inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 8 december - Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij in Medemblik
Kom proeven van vroeger! In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van lekkernijen en verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. Geniet van een heerlijk kopje koffie met vers gebakken koek, een leuke en leerzame rondleiding waarbij diverse bakkers demonstraties geven of steek zelf de handen uit de mouwen.
Voor dit uitstapje moet u trappen kunnen lopen.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met koek).
Kosten met museumkaart: € 24,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een koek).

Donderdag 9 december - Zandsculpturen Garderen in Winterse sferen
Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn gaat u terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, u waant u echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en ‘D-Day’, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod. In december zijn ’t Veluws Zandsculpturen en De Beeldentuin in “Winterse sferen”. Geniet van de gezelligheid, ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en neem een kijkje bij één van de kramen. Neem Glühwein, erwtensoep of kopje chocolademelk met oliebol en het ultieme wintergevoel is compleet.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 46,00 (inclusief entree en lunch).

Dinsdag 14 december - Route Utrechtse Heuvelrug
Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief lunch).

Woensdag 15 december - Lunch bij Bistro ’t Schippersrijk
Bistro ’t Schippersrijk is een restaurant wat na vele jaren is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het ligt direct aan het Uitgeestermeer , waar u een mooi uitzicht heeft over het meer met de diverse boten. Hier gaan we genieten van een heerlijke lunch.
U wordt opgehaald tussen 11.30 en 12.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief lunch Het Kombuisje en 1 kopje koffie of thee of frisdrank).

Donderdag 16 december - “De Notenkraker” van Het Royal Opera House in Cineworld
De Notenkraker is een familiefavoriet tijdens de kerstperiode en één van de heerlijkste manieren om de betovering van ballet te ontdekken. Het verhaal van Clara, een meisje dat op kerstavond een magisch avontuur beleeft, wordt begeleid door sprankelende muziek en zelfs dansende snoepjes. Geniet van het volledige gezelschap van het Royal Ballet. Aanvang voorstelling 14.00 uur.
Voor deze voorstelling geldt, zo spoedig mogelijk reserveren. VOL=VOL. Uw reservering kan dan niet meer geannuleerd worden.
U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 24,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met cake of een koek).

Dinsdag 21 december - Diamant Museum Amsterdam *
Ontdek 400 jaar diamantgeschiedenis in het enige diamantmuseum van Europa. U wordt meegenomen op een reis die honderden kilometers onder het aardoppervlak begint en eindigt in de ring aan uw vinger. Bewonder de prachtige collectie en leer over de magische wereld van de diamant.
Het museum is gevestigd in een monumentaal pand zonder lift. U dient voor dit uitje dus goed ter been te zijn en trappen te kunnen lopen.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 24,00 (inclusief entree museum en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 19,00 (inclusief entree museum en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 22 december - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 23,50 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Donderdag 23 december - Museum van de 20e eeuw
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Momenteel is er de prachtige tentoonstelling Jan, Jans en de kinderen te zien.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 25,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).