Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Joan Valerio, en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Extreme weersomstandigheden
• Bij extreme weersomstandigheden lassen wij het uitstapje af. Wij nemen geen enkel risico.

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Woensdag 26 februari - Zilvermuseum Schoonhoven expositie “Dynasty” *
Voor- en tegenspoed, aantrekken en afstoten, intriges en koninklijke ambities kenmerkten de dynastieën Van Kempen en Begeer. Machtige families met koninklijke ambities; fabrikanten die de wereld en echte royalty als hun klanten hadden. Voortdurend in de weer om macht te krijgen of te houden. Groots en meeslepend in alles wat ze deden. Een lange en rijke historie in Zilver. Vakmanschap, handelsgeest, innovatie, design, durf en gedrevenheid, sociaal en royaal bracht hen als fabrikanten van Zilveren gebruiksvoorwerpen tot in de hoogste kringen in binnen- en buitenland. Verhalen en Zilver worden samengebracht in het Nederlands Zilvermuseum in deze allesomvattende tentoonstelling. Voorafgaand wordt er gebruik gemaakt van een lunch in Eethuis De Waag in Schoonhoven.

U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,00 (inclusief lunch en entree).
Kosten met museumkaart: € 26,50 (inclusief lunch en entree).

Donderdag 27 februari - Siroopwafelfabriek Gouda
De Siroopwafelfabriek is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in hartje Gouda. Een bezoek aan de fabriek is een fantastische ervaring die u niet snel meer zult vergeten. Tijdens uw bezoek komt u meer te weten over het ontstaan van de Kamphuisen Siroopwafel, ziet u in de fabriek de siroopwafelbakkers aan het werk, kunt u in het hart van de oven kijken en zien hoe heden ten dage de siroopwafels worden gebakken. Daarna kan iedereen genieten van een ovenverse Kamphuisen Siroopwafel. Wij adviseren luchtige kleding te dragen tijdens de Experience en uw dikke trui thuis te laten. Het kan namelijk warm zijn in de Siroopwafelfabriek.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 29,00 (inclusief entree, rondleiding en 1 kopje koffie of thee met een siroopwafelgebakje).

Vrijdag 28 februari - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Maandag 2 maart - Lentetuin Breezand
Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen vormen aankomend voorjaar het decor van de jaarlijkse overdekte bolbloemenshow in Breezand. Het thema van de 40ste editie van de Lentetuin is ‘Tropical’. Hoewel de Lentetuin traditiegetrouw de aftrap vormt van de lente, wordt de show dit jaar ook direct een zomerse belevenis. Vakantiehuisjes met rieten daken, surfplanken en hangmatten zullen worden omringd door tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, krokussen, calla’s en andere bijzondere bolgewassen. Naast de bolbloemenshow telt het evenement dit jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten : € 31,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een gebakje).

Dinsdag 3 maart - Lunch in Watertuin Naaldwijk
Te midden van uitgestrekte koikarpervijvers, ruime volières, weelderige bomen en enorme rotsblokken kunt u all inclusive genieten van diverse internationale keukens. Diverse keukenstijlen zijn ondergebracht onder één dak: de Aziatische, Franse keuken, Mediterrane, Japanse keuken etc. Door de diverse ruimtes zijn diverse keukens gesitueerd met de koks achter het buffet. Gevarieerde wok-gerechten worden vers bereid waar u bij staat. De grill-chefs bakken uw biefstuk, T-bone steak, spareribs, lamskotelet, forel, gamba's, zalmfilet of coquilles op de plaat of in de enorme grill-ovens precies zoals u wenst. Ook kunt u uw vlees of vis laten bereiden op een echte Primo-kolenbarbecue. Verse sushi en sashimi, oesters die rechtstreeks uit de zee komen, krab, kreeften en garnalen liggen gekoeld op u te wachten. Tot aan een uitgebreid dessert buffet toe met à la minute bereide flensjes.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief onbeperkt eten en drinken, (inclusief bier, wijn en koffie).

Woensdag 4 maart - Zaans museum en de Verkade Experience
Het Zaans Museum neemt u mee naar een wereldberoemd stukje Holland. Het Holland van de molens, industrieën, groene houten huizen en Nederlandse iconen als Albert Heijn, Honig en Verkade. Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken. Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience. Hier waant u zich in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 25,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met gebak).
Kosten met museumkaart: € 16,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met gebak).

Donderdag 5 maart- Zilvermuseum Schoonhoven expositie “Dynasty” *
Voor- en tegenspoed, aantrekken en afstoten, intriges en koninklijke ambities kenmerkten de dynastieën Van Kempen en Begeer. Machtige families met koninklijke ambities; fabrikanten die de wereld en echte royalty als hun klanten hadden. Voortdurend in de weer om macht te krijgen of te houden. Groots en meeslepend in alles wat ze deden. Een lange en rijke historie in Zilver. Vakmanschap, handelsgeest, innovatie, design, durf en gedrevenheid, sociaal en royaal bracht hen als fabrikanten van Zilveren gebruiksvoorwerpen tot in de hoogste kringen in binnen- en buitenland. Verhalen en Zilver worden samengebracht in het Nederlands Zilvermuseum in deze allesomvattende tentoonstelling.

Voorafgaand wordt er gebruik gemaakt van een lunch in Eethuis De Waag in Schoonhoven.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,00 (inclusief lunch en entree).
Kosten met museumkaart: € 26,50 (inclusief lunch en entree).

Dinsdag 10 maart - Oude ambachten en speelgoedmuseum Terschuur *
Het museum biedt rondgang langs 160 ambachten, winkeltjes van vroeger en compleet ingerichte werkplaatsen. Zo vind je er een oude smidse, een scharensliep, een drogisterij, een schoolklasje, een leerlooier, een slagerij, een drukkerij en vele andere ‘oude’ beroepen. Precies zoals het vroeger was… In het ambachten museum staat niets achter glas, waardoor de spullen van dichtbij zijn te bekijken en aan te raken. In het speelgoedmuseum zullen de ouderen zullen met herkenning, en misschien wel met een beetje weemoed, terugkijken naar hun jeugd. Prachtige antieke poppen, rijdende treinen, oude kinderserviesjes, poppenhuizen, mechanisch blikken speelgoed, Dinky Toys en nog veel meer.
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 9.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,00 (inclusief entree museum, koffie/thee met gebak en lunch).

Woensdag 11 maart - Hermitage - Juwelen schitteren aan het Russische Hof *
Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. In deze tentoonstelling ziet u schitterende juwelen samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums. Deze werden gedragen door de high society aan het Russische hof in St-Petersburg. U ontmoet zo de flamboyante keizerinnen Anna Elisabeth en Catharina de Grote maar ook de grootvorsten . tsarina’s en andere adellijke personen.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 30,00 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 19,00 (inclusief entree).

Donderdag 12 maart - Route West Friesland
We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 34,50 (inclusief lunch).

Vrijdag 13 maart - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 17 maart - Museum 20e eeuw
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 21,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).

Woensdag 18 maart - Stadsrondvaart Leiden
Een leuke stadsrondvaart door de grachten van Leiden. De tocht voert langs, historische plaatsen, molens, oude huizen, prachtige schepen, de Hortus Leiden, de Sterrenwacht en alle woonboten. De schepen zijn extreem laag en kunnen daardoor onder alle bruggen door. Bij mooi weer kan het transparante dak eraf, deels of helemaal. Rondom is ieder schip uitgerust met goede hete luchtverwarming voor koudere dagen.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 39,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Donderdag 19 maart - Dierenpark Van Blanckendaell
Een dagje naar Dierenpark Van Blanckendaell. Het Van Blanckendaell dierenpark kenmerkt zich als een compacte en goed verzorgde dierentuin tussen Alkmaar en Schagen waarin zo’n 90 diersoorten hun plekje hebben gevonden, waaronder exotische vogels, diverse aapsoorten, kamelen, watoesi runderen, pelikanen, flamingo’s, pinguïns etc.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 24,00 (inclusief entree en 2 kopjes koffie of thee met een plakje cake).

Dinsdag 24 maart - This is Holland *
Ervaar een unieke 5D Flight Experience over alle belangrijke bezienswaardigheden van Nederland.
Vlieg als een vogel en laat u verrassen door de diversiteit, schoonheid en rijkdom van de Lage Landen. Een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land, waaronder de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grachten. Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren, lijkt het echt alsof u door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert. Voel de wind door uw haren terwijl u vlak over Nederlandse Werelderfgoederen vliegt. Bekijk de grachten, polders, tulpenvelden, Deltawerken en andere mooie plekken van Nederland. Personen met hart en/of bloedsomloop klachten en hoge bloeddruk mogen niet plaatsnemen in de Flight Experience. Na dit bezoek wordt er nog een kopje koffie of thee gedronken bij Koffie bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appeltaart).

Woensdag 25 maart - IJmuider Zee- en Havenmuseum
Het IJmuider Zee- en Havenmuseum toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden, visserij en maritieme activiteiten zoals sleepvaart, reddings- en Loodswezen en industrie in en rondom IJmuiden. Het museum geeft een beeld van de historie van IJmuiden die begint bij het graven van het Noordzeekanaal rond 1870, de bouw van de pieren en de sluizen. Er zijn speciale expositiezalen over visserij, sleepvaart en off shore activiteiten. Daarnaast is er een Radar-/uitzichttoren, een Buitenmuseum en een uitgebreide bibliotheek. De vaste collectie bestaat uit vele modellen, schilderijen, foto’s, instrumenten en andere objecten.
U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 15,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een gevulde koek).
Kosten met museumkaart: € 10,50 ( inclusief entree en koffie/thee met een gevulde koek).

Donderdag 26 maart - Proeverijplank bij Gewoon in Wijk aan Zee
De proeverijplank is inmiddels een geweldig succes bij Gewoon! Laat u verrassen en geniet van een klein soepje, brood & aioli en allerlei heerlijke huisgemaakte warme en koude hapjes,
U wordt opgehaald tussen 11.30 en 12.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 19,00 (inclusief proeverijplank en 1 kopje koffie of thee).

Dinsdag 31 maart - Keukenhof *
Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat de Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie. Keukenhof staat in 2020 in het teken van “A World of Colours”.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 32,50 (inclusief entree , exclusief lunch en overige consumpties).