Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Extreme weersomstandigheden
• Bij extreme weersomstandigheden lassen wij het uitstapje af. Wij nemen geen enkel risico.

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Woensdag 25 september - Route Markermeer en het Schooltje van Dik Trom

De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam. We lunchen in Noordbeemster en brengen een bezoek aan Het Schooltje van Dick Trom.
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en lunch).

Donderdag 26 september - Madame Tussauds *
Stap binnen in de glansrijke wereld van Madame Tussauds vol glitter en glamour! U kunt de studio induiken voor een duet met Adele of eerst een kop koffie drinken met George Clooney. Dan is het tijd om te trainen met topsporters als Sven Kramer of maak een foto met onze koning en koningin. Maak kennis met de kunt geïnspireerd op het werk van Mondriaan of Vincent van Gogh of speel mee in een film van Charly Chaplin. Kortom; tijd voor sterren, tijd voor Madame Tussauds Amsterdam! Daarna gaan we koffie drinken bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Vrijdag 27 september - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 1 oktober - Museum van de 20e Eeuw *
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Wat deed men in de vrije tijd? Op dit soort vragen krijgt u in dit museum antwoorden. Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 20,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).

Woensdag 2 oktober - Hotel New York en rondvaart Spido *
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Donderdag 3 oktober - Route West-Friesland
We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,50 (inclusief lunch).

Dinsdag 8 oktober - Rondleiding stadsarchief Amsterdam
Onder deskundige begeleiding wordt u rondgeleid door de monumentale stijlkamers met een koloniaal verleden en in de Schatkamer, de permanente tentoonstellingsruimte met Art Déco schilderingen op de muren en plafonds. Vele bouwkundige en decoratieve elementen in zowel het gebouw als het exterieur herinneren aan een boeiend verleden van Nederlands grootste bank. U bezoekt het historisch informatiecentrum, met alle informatie over Amsterdammers en hun stad. Na het bezoek gaan we koffie drinken bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,00 (inclusief entree, rondleiding en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Woensdag 9 oktober - Texel inclusief lunch met uitzicht op zee
Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. Ze worden omringd door heel veel natuur.
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 43,50 (inclusief overtocht en lunch).

Donderdag 10 oktober - Lunchconcert Muziekgebouw aan ’t IJ
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen toegankelijke 1 uur durende lunchconcerten in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ: een prachtige reeks om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. De concerten worden georganiseerd samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Na afloop gaan we lunchen bij Kaatje in Halfweg.
Lunchconcert is van 12.30-13.30 uur.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief concert en late lunch).

Dinsdag 15 oktober - Spoorwegmuseum *
Met een bezoek aan Het Spoorwegmuseum reist u op een verrassende manier door 175 jaar geschiedenis. Er is van alles te doen, zowel binnen als buiten. Bekijk mooie historische treinen en verken de verschillende onderdelen van het museum.
U wordt opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 41,00 (inclusief entree en lunch).
Met museumkaart: € 32,50 (inclusief entree en lunch).

Woensdag 16 oktober - Aviodrome *
Aviodrome heeft een complete verzameling van meer dan 100 oude en nieuwe vliegtoestellen. In de binnen expositie doorloopt u de fascinerende geschiedenis van de luchtvaart. Buiten staan o.a. een Boeing 747 Jumbo Jet en een Fokker 100 toestel. Verder is er een vluchtsimulator binnen en ook buiten en een 4D filmtheater. Hier is het net of u echt door de wolken vliegt, soms voelt u regendruppels, dan weer mist en koude golfstromen.
U wordt opgehaald tussen 09.45 en 10.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 43,00 (inclusief entree en lunch).
Met museumkaart: € 33,00 (inclusief entree en lunch).

Donderdag 17 oktober - Paleis op de Dam
Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw. Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 18,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Vrijdag 18 oktober - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 22 oktober- Rondvaart Amsterdam *
Op deze 1 uur durende rondvaart zult u verleid worden door de schoonheid van de Amsterdamse grachten. De comfortabele rondvaartboot voert u over de in de Gouden eeuw gegraven grachten, welke sinds 2010 erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed. U zult u verbazen over de architectuur van de imposante grachtenhuizen en pakhuizen. Verder zult u kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden die Amsterdam rijk is. Zo zult u onder andere over de Amstel, langs de bekende Magere brug en het wereldberoemde Anne Frank huis varen. Vanaf het water bekeken is de Westerkerk mogelijk nog fotogenieker dan vanaf straat niveau. Daarna gaan we koffie drinken bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 27,50 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 23 oktober - Kennemer Theater - De Gouden Jaren II
Met historische beelden uit het Polygoon Bioscoopjournaal, de mooiste liedjes uit de periode van 1945 tot 1970 en vermakelijke verhalen wordt een amusant beeld geschetst van hoe zowel u zelf als de Oranjes opgroeiden na de Tweede Wereldoorlog.
U wordt opgehaald tussen 18.45 en 19.30 uur.
We schatten in dat u rond 22.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,25 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe).

Donderdag 24 oktober - Omniversum *
Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm. Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,00 (inclusief lunch en film).

Dinsdag 29 oktober - Louwman Museum *
Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld.
U wordt opgehaald tussen 12.00 uur en 12.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met cake).
Met museumkaart: € 21,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met cake).

Woensdag 30 oktober - Smidje Canal Cruises Haarlem *
Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten we van een stukje appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 24,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom).

Donderdag 31 oktober - Uitzending Tijd voor Max bijwonen
Een live uitzending van Tijd voor Max bijwonen is toch altijd heel verrassend. In de herhaling kunt u thuis nog eens kijken of u uzelf terug ziet. Martine van Os en Sybrand Niessen zijn uw gastvrouw en gastheer en zij heten u van harte welkom. Na de uitzending gaan we naar eetcafé ’t Pandje om daar iets te nuttigen. Dit is voor eigen rekening!
U wordt opgehaald tussen 14.00 en 14.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 20.30 uur weer thuis bent.
Kosten: € 26,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met een plakje cake).