Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah, Sjoukje Slaager, Virginia Dwarka en Marian Snijders.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk

Protocol volgens het RIVM waar we ons nog steeds aan moeten houden
Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft

 • Voor de zekerheid wordt u voordat u op pad gaat gebeld door een baliemedewerker voor een gezondheid check
 • Probeer zo veel mogelijk 1,5 meter afstand tot de anderen te houden
 • In de bus moet u een mondkapje dragen en u wordt verzocht deze zelf mee te nemen
 • Vóór het instappen het mondkapje opzetten. Dit is verplicht omdat u in de bus geen 1,5 meter afstand kunt houden tot de anderen. Houd het mondkapje op!
 • Voordat u de bus instapt krijgt u van de begeleider wat desinfectans om uw handen te ontsmetten
 • Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen
 • De vrijwilligers mogen u niet helpen, ook niet bij het instappen
 • Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam erop en daarin het bedrag voor het uitstapje
 • Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd
 • Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 13.00 uur

 • Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
 • De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
 • LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
 • De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
 • De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen. (zie ook het Protocol)
 • Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.

Extreme weersomstandigheden
Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.

Annuleren uitstapjes
Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
Geef bij inschrijving aan:

 • Als u een rollator of stok gebruikt
 • Een andere beperking heeft

Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Vanaf zaterdag 25 september 2021 is een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te komen in onder meer horeca, theater en museum. Het coronabewijs kunt u als QR-code met de CoronaCheck-app op uw telefoon laten zien of u kunt een papieren coronatoegangsbewijs gebruiken.

Woensdag 29 september - Route Utrechtse Heuvelrug
Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 ( inclusief lunch).

Donderdag 30 september - Koninklijk Paleis Amsterdam
Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw. Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 20,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Dinsdag 5 oktober - Route Amstel en Kromme Mijdrecht
Via een mooie route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht rijdt de chauffeur naar Wilnis. Daar wordt de lunch genuttigd bij Paviljoen De Grote Sniep. De romantische ligging, verscholen tussen bomen en aan het water, middenin in dit prachtige natuurgebied maken dit tot een mooie locatie. Na de lunch rijden we naar het groenste en gezelligste vliegveld van Nederland, vliegveld Hilversum! Hier is de mogelijkheid om iets te drinken. Vervolgens via Naarden Vesting en Muiden richting huis!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,00 (inclusief lunch).

Woensdag 6 oktober - Museum van de 20e eeuw
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd?
Wat was er op radio of televisie te beleven? Momenteel is er de prachtige tentoonstelling Jan, Jans en de kinderen te zien.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 25,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).

Donderdag 7 oktober - Route Markermeer en bezoek Volendams museum
De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam.
Tijdens de route stoppen we voor de lunch en brengen een bezoek aan het Volendams Museum. Hier ziet u de levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, met veel origineel filmmateriaal en met kunst van de vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Én als klap op de vuurpijl het sigarenbandjeshuisje. Een verbazingwekkend stuk huisvlijt van een Volendammer uitgetreden monnik die 11-miljoen-sigarenbandjes in zijn huis heeft opgeplakt als prachtige mozaïeken.
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,50 (inclusief entree en lunch).
Kosten met museumkaart: € 33,50 (inclusief entree en lunch).

Dinsdag 12 oktober - Route Utrechtse Heuvelrug
Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 ( inclusief lunch).

Woensdag 13 oktober - Lunch bij Bistro ’t Schippersrijk
Bistro ’t Schippersrijk is een restaurant wat na vele jaren is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het ligt direct aan het Uitgeestermeer , waar u een mooi uitzicht heeft over het meer met de diverse boten. Hier gaan we genieten van een heerlijke lunch.
U wordt opgehaald tussen 11.30 en 12.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief lunch Het Kombuisje en 1 kopje koffie of thee of frisdrank).

Donderdag 14 oktober - Simonehoeve, kaasboerderij en klompenmakerij
De Simonehoeve is een originele kaasboerderij en klompenmakerij.. Na de boerenlunch krijgt u een rondleiding waarbij u te weten komt hoe kaas gemaakt wordt en hoe het aan zijn smaak komt en wat het verschil is tussen oude en belegen kaas. In de winkel kunt u vrij proeven en natuurlijk uw favoriete kaasje kopen. Verder kijken we hoe Hollandse klompen gesneden worden
U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 28,50 (inclusief boerenlunch, rondleiding, demonstratie, uitleg en proeverijen).

Dinsdag 19 oktober - Route Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is een mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 39,00 (inclusief lunch).

Woensdag 20 oktober - Rondvaart Haarlem *
Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten we van appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom)

Donderdag 21 oktober - Diamant Museum Amsterdam *
Ontdek 400 jaar diamantgeschiedenis in het enige diamantmuseum van Europa. U wordt meegenomen op een reis die honderden kilometers onder het aardoppervlak begint en eindigt in de ring aan uw vinger. Bewonder de prachtige collectie en leer over de magische wereld van de diamant.
Het museum is gevestigd in een monumentaal pand zonder lift. U dient voor dit uitje dus goed ter been te zijn en trappen te kunnen lopen. Na het bezoek aan het museum drinken we koffie bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: €24,00 (inclusief entree museum en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 19,00 (inclusief entree museum en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Dinsdag 26 oktober - Museum Haarlem *
Beleef 1000 jaar geschiedenis van de stad en ontmoet bijzondere Haarlemmers. Ontdek hoe de bewoners aan het Spaarne zorgden, vochten, rouwden werkten, sporten, geloofden en feesten.
Leef mee met de verhalen van bekende en onbekende stadsbewoners. Na het bezoek aan het museum drinken we koffie bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.45 uur en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: €21,00 (inclusief entree museum en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 16,00 (inclusief entree museum en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 27 oktober - Lunch in Hotel New York en havenrondvaart Spido *
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 46,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Donderdag 28 oktober - Koninklijk Paleis Adam *
Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen.
Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw.
Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 20,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).