BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Luc van der Lee en Joan Valerio
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

LET OP: Contactpersoon: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

LET OP: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Zaterdag 2 februari - Voorstelling Gouden Jaren in het Kennemer Theater *

Terug in de tijd met historische Polygoon filmbeelden en nostalgische liedjes uit de jaren ’45 tot ’70. Het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters dompelt u onder in een warm bad van nostalgie. Terug naar de tijd van programma’s als ‘Ochtendgymnastiek met Ab Goubitz’, ‘Kleutertje Luister’, ‘Swiebertje’ en ‘De Fabeltjeskrant’. (voorstelling is onder voorbehoud van beschikbaarheid kaarten).

U wordt opgehaald tussen 18.45 en 19.30 uur. Wij schatten in dat u rond 22.30 uur weer thuis zult zijn

Kosten: € 29,00 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe).

Dinsdag 5 februari - Hortus Botanicus Amsterdam

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 4.000 soorten planten uit alle windstreken. Met haar rijke historie is de Hortus een oase van rust midden in de drukke stad. Het is mogelijk om in De Oranjerie, een eeuwenoud rijksmonument, een kopje koffie of thee te nuttigen.

U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 21,50 (inclusief entree, exclusief consumpties).

Woensdag 6 februari - Zandvoorts Museum

Te zien is de tentoonstelling: ‘We gaan naar Zandvoort”. Dit is een reis van Amsterdam naar Zandvoort met de Blauwe Tram en de trein, die al reden vanaf 1918. Het is een gespiegelde tentoonstelling, het laat de reis met de tram in het verleden zien en de reis met de trein in het heden. Bij elke tussenstop wordt er ingegaan op de historie. Eenmaal aangekomen in Zandvoort wordt de boulevard en het strand van 1926 tot leven gebracht in een groot digitaal panorama. Het schilderij wordt geschilderd in een impressionistische stijl, terwijl het verhaal wordt verteld over het strandleven van de jaren twintig. Het laat het Zandvoort zien in de hoogtijdagen en de desastreuze afloop in de Tweede Wereld Oorlog. Naarmate het verhaal vordert wordt het panorama voltooid. Na het museumbezoek gaan we nog even naar het restaurant de Zeerover voor een kopje koffie of thee om te genieten van het uitzicht op de zee.

U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 22,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak)

Kosten met museumkaart: € 19,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak)

Donderdag 7 februari - Strandpaviljoen Noordzee

De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.

U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 12 februari - Stoomgemaal “De Cruquius” en koffie drinken bij Kaatje

Stoomgemaal "De Cruquius" uit 1849, een industrieel monument van wereldformaat. Samen met de stoomgemalen "Leeghwater" en "Lijnden" pompte de Cruquius van 1849 tot 1852 het Haarlemmermeer leeg en hield daarna de ontstane polder droog tot 1912. Op het nippertje ontsnapte dit unieke stoomgemaal aan de sloop, door de op 22 oktober 1934 opgerichte "Stichting De Cruquius", die er een museum van maakte. Na dit bezoek gaan we koffie drinken bij Kaatje. Het is daar gezellig en huiselijk en gelegen in Halfweg.

U wordt thuis opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 26,00 (inclusief entree en koffie/thee met appelgebak)

Kosten met museumkaart: € 20,00 (inclusief entree en koffie/thee met appelgebak)

Woensdag 13 februari - Route Amstel en Kromme Mijdrecht

Via een mooie route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht rijdt de chauffeur naar Wilnis. Daar wordt de lunch genuttigd. Na de lunch rijden we naar het groenste en gezelligste vliegveld van Nederland, vliegveld Hilversum! Hier is de mogelijkheid om iets te drinken. Vervolgens via Naarden Vesting en Muiden richting huis! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!

U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 33,50 (inclusief lunch).

Donderdag 14 februari - Uitgebreid lunchbuffet bij Van der Valk Hotel Akersloot

Bij het lunchbuffet vindt u een grote diversiteit aan koude en warme gerechten, vers gebakken broodsoorten, diverse luxe vleeswaren, vers gemaakte salades, verschillende

soorten rauwkost, dagelijks 6 wisselende warme gerechten, diverse eiergerechten, vers fruit en ter afsluiting heerlijke huisgemaakte desserts.

U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 28,50 (inclusief lunchbuffet met koffie/thee/melk en vruchtensappen).

Dinsdag 19 februari - Fort Kijkduin in Huisduinen

In het museum staan de geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving centraal. In 1996 opende Prins Willem Alexander officieel het schitterend gerestaureerde fort en het voor Europa unieke zeeaquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd. Een bezoek aan het aquarium is spannend en leerzaam, waarbij u de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel, waardoor u het gevoel krijgt “door het aquarium” te lopen.

Voorafgaand aan het bezoek gaan we lunchen bij Grand Café de Foyer in Callantsoog. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!

U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 18.15 uur weer thuis bent.

Kosten: € 35,00 (inclusief entree, rondleiding en lunch.)

Woensdag 20 februari - Rondleiding Gassan Diamonds Amsterdam

Amsterdam staat al ruim 425 jaar bekend als ‘City of Diamonds’. In de diamant tour maakt een gids u wegwijs in de eeuwenoude kunst van het diamant slijpen. U krijgt inzicht in het bewerkingsproces van een ruwe diamant tot een oogverblindende briljant en leert alles over het bepalen van de kwaliteit en waarde van de edelstenen. Tijdens de rondleiding drinken we een kopje koffie of thee met gebak.

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 22,00 (inclusief rondleiding, 1 kopje koffie of thee met gebak)

Donderdag 21 februari - Lunchconcert met aansluitend lunch in Muziekgebouw aan ’t IJ

Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen toegankelijke 1 uur durende lunchconcerten in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ: een prachtige reeks om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek.

Na het concert, rond 13.30 uur, wordt er geluncht in Grand Café 4’33 met een uniek uitzicht over ’t IJ.

U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 32,00 (inclusief concert en lunch).

Dinsdag 26 februari - Lunch in Egmond aan Zee

Op de allermooiste locatie van Egmond aan Zee vindt u Restaurant Van Speijk. In de prachtige serre en vanuit het restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee. Geniet van dit uitzicht en de lunch. Eventueel kunt u nog even uitwaaien op de boulevard!

U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 26,00 (inclusief lunch)

Woensdag 27 februari - Bezoek aan het museum “Van Draaiorgel tot Antiek”

Het draaiorgel hoort bij Nederland, net als tulpen en klompen. Als u in de stad loopt, hoort u vaak deze gezellige muziek. Staat u ook wel eens stil bij een draaiorgel? Er is zoveel op en aan een draaiorgel te zien! Deze middag vertellen de eigenaren van het museum, Ria en Jan Groot, u alles over de techniek en muziek van de draaiorgels die ze hebben. Ria maakt zelf de muziek van het draaiorgel en ze geeft uitleg hoe dit gemaakt wordt .

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 22,00 (inclusief rondleiding en 1 kopje koffie/thee met een koek)

Donderdag 28 februari - Museum van de 20e eeuw *

Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd?

Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels.

U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 26,00 (inclusief entree)

Kosten met museumkaart: € 18,00 (inclusief entree)