BeverwijkvoorElkaar

Rolstoel- en scootmobielpool

Voor inwoners van de gemeente Beverwijk is het mogelijk om gratis een rolstoel of een scootmobiel te lenen. Op vijf locaties verspreid in de stad kunt u voor het lenen van een rolstoel of een scootmobiel terecht. U wilt bijvoorbeeld met familie of vrienden een dagje uit en bent niet zo goed ter been. Op zo’n dag is het gebruik van een rolstoel erg handig. Of u wilt zelfstandig naar de markt, maar kunt niet zo lang lopen. Dan biedt het gebruik van een scootmobiel uitkomst.

Voor wie is de rolstoelpool bestemd?

De rolstoelpool is bestemd voor inwoners van de gemeente Beverwijk die af en toe een rolstoel nodig hebben. U bent er dus niet volledig afhankelijk van.

De rolstoelpool is niet bedoeld voor mensen met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken been. Mensen die tijdelijk een rolstoel nodig hebben kunnen daarvoor terecht bij de thuiszorgwinkel.

De rolstoelpool is ook niet bedoeld voor mensen die door een blijvende beperking (bijna) dagelijks afhankelijk zijn van een rolstoel. In dat geval kunt u zich melden bij de gemeente Beverwijk in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo adviseur van de gemeente gaat dan met u in gesprek over mogelijke oplossingen.

Voor wie is de scootmobielpool bestemd?

De scootmobielpool is bestemd voor inwoners van de gemeente Beverwijk die af en toe zelfstandig weg willen maar geen lange afstanden kunnen lopen. Voor het lenen van de scootmobiel is wel een indicatie nodig (zie “Hoe werkt het?”).

De scootmobielpool is niet bedoeld voor mensen met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken been. Mensen die tijdelijk een scootmobiel nodig hebben kunnen daarvoor terecht bij de thuiszorgwinkel.

De scootmobielpool is ook niet bedoeld voor mensen die door een blijvende beperking (bijna) dagelijks afhankelijk zijn van een scootmobiel. In dat geval kunt u zich melden bij de gemeente Beverwijk in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo adviseur van de gemeente gaat dan met u in gesprek over mogelijke oplossingen.

Hoe werkt het?

De rolstoelpoel

 • U moet de rolstoel minimaal één dag van te voren reserveren bij één van de vier uitleenpunten.
 • U leent de rolstoel voor maximaal één dag.
 • De rolstoel brengt u terug op de dag van de uitleen of op het eerstvolgende openingstijdstip van het uitleenpunt.
 • Het tonen van een geldig legitimatiebewijs bij het ophalen is verplicht.
 • De rolstoel kan ook door iemand anders opgehaald worden. Die persoon moet zich kunnen legitimeren en een (kopie) legitimatiebewijs van de gebruiker bij zich hebben.
 • Per uitleenperiode tekent u een gebruikersovereenkomst.

De scootmobielpool

 • Voor het lenen van een scootmobiel is een indicatie nodig. U kunt deze aanvragen bij de gemeente. Er volgt dan een gesprek met een Wmo adviseur die de indicatie stelt. Het is mogelijk dat een rijvaardigheidsonderzoek wordt aangevraagd. Houdt u er rekening mee dat deze procedure enige tijd in beslag neemt.
 • Na een positieve indicatie krijgt u een lenerspas waarmee u voortaan de scootmobiel kunt lenen.
 • U moet de scootmobiel minimaal één dag van te voren reserveren bij één van de vier uitleenpunten en u haalt de scootmobiel persoonlijk op.
 • U leent de scootmobiel voor maximaal één dag, binnen de openingstijden van het betreffende uitleenpunt. Op de dag van uitleen wordt de scootmobiel weer door uzelf teruggebracht.
 • Het tonen van een geldig legitimatiebewijs en de lenerspas is verplicht.
 • Per uitleenperiode tekent u een gebruikersovereenkomst.

Wat kost het?

 • Lenen van een rolstoel of scootmobiel is gratis. Wel betaalt u voor het lenen van de rolstoel of scootmobiel € 10,00 borg bij de contactpersoon van het uitleenpunt.
 • Wanneer u de rolstoel of scootmobiel binnen de afgesproken termijn én in goede staat terugbrengt, ontvangt u de borg terug.

Pech onderweg

Bij pech onderweg kunt u direct met de leverancier van de scootmobiel bellen. De leverancier zorgt voor reparatie en onderhoud en is 24 uur per dag bereikbaar. Het telefoonnummer van de leverancier staat op een sticker op de achterzijde van de rolstoel en de scootmobiel. Vermeld als u belt, bij welk uitleenpunt u de rolstoel of scootmobiel heeft geleend.

Waar kan ik terecht?

Reserveer ruim op tijd, zodat u niet misgrijpt. Reserveren doet u tijdens openingstijden bij de receptie van het uitleenpunt.

 • Stichting Welzijn Beverwijk, buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c, 1944 TD Beverwijk, telefoon: 0251-22 22 22 (telefonisch bereikbaar ma t/m vr van 09.00-13.00 uur)
 • Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, telefoon: 0251 - 22 22 22 (telefonisch bereikbaar ma t/m vr van 09.00 - 13.00 uur)
 • ViVa! Zorggroep, locatie Huis ter Wijck, Plesmanweg 1, 1945 WK Beverwijk, telefoon: 088-9957000 (op werkdagen).
 • ViVa! Zorggroep, locatie ViVa! Elsanta, President Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk, telefoon: 088-9957000 (op werkdagen).
 • ViVa! Zorggroep, locatie Lommerlust, Peperstraat 17, 1941 GA Beverwijk, 088-9957000 (op werkdagen).