BeverwijkvoorElkaar

Telefooncirkel

Het principe


Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen, die iedere dag even contact met elkaar heeft. Altijd, ook in het weekend en op feestdagen.

Voor wie is de telefooncirkel bedoeld

De telefooncirkel is voor alle inwoners van de gemeente Beverwijk die behoefte hebben aan regelmatig contact, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt.

Hoe werkt een cirkel

Iedere dag belt een begeleid(st)er van Beverwijkvoorelkaar de eerste deelnemer op een vast tijdstip. De eerste deelnemer belt daarop de tweede, de tweede de derde enz. De laatste deelnemer belt de begeleid(st)er van Beverwijkvoorelkaar en de cirkel wordt gesloten. De gesprekken worden zo kort mogelijk gehouden, maximaal 3 minuten per deelnemer, zodat de cirkel zo snel mogelijk rond is. Tijdens het telefoongesprek hoeft men immers alleen maar te weten of er wordt opgenomen en of alles in orde is. Tegelijkertijd geeft het ook een veilig gevoel. Als er niet wordt opgenomen dan wordt dit doorgegeven aan de begeleid(st)er. De begeleid(st)er zorgt ervoor dat de cirkel doorloopt en onderneemt daarna stappen om te kijken wat er aan de hand is. Wanneer de deelnemers behoefte hebben om meer te praten kunnen ze onderling, buiten de cirkel om, contact met elkaar opnemen.

Kosten


Er zijn geen deelnamekosten. Behalve uiteraard uw eigen telefoonkosten.

Het doel

Sommige mensen zijn bang, dat wanneer hen iets overkomt, niemand er achter komt dat er iets mis is. Voor deze groep is het een veilig idee dat er in ieder geval gebeld wordt.


Het deelnemen aan een cirkel kan er ook toe bijdragen dat men zich minder eenzaam voelt. Men wordt immers iedere dag gebeld. Ook ontstaan er vaak onderlinge contacten tussen de deelnemers. Daarnaast zorgt de telefooncirkel ook voor veiligheid. Er wordt immers actie ondernomen als iemand de telefoon niet beantwoordt.

Deelnemen aan de telefooncirkel


Wilt u iedere dag even gebeld worden? Neem dan contact op met BeverwijkvoorElkaar en informeer naar de telefooncirkel. Dit kan via telefoonnummer 0251-22 22 22

Informatie, opmerkingen, vragen of klachten?


Hiervoor kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 13.00 uur via 0251-22 22 22 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .